Πώς να καταχωρήσετε την επιχείρηση σας στο Google My Business

Main Image

Συνεχώς ακούμε ότι κάθε επιχείρηση πρέπει να έχει ισχυρή παρουσία στο διαδίκτυο προκείμενου να βρίσκεται κοντά στους υπάρχοντες αλλά και στους δυνητικούς πελάτες της. Ένας εύκολος τρόπος για να συμβεί αυτό είναι χρησιμοποιώντας το Google My Business. Πρόκειται για ένα δωρεάν εργαλείο με το οποίο μπορείτε να διαχειριστείτε τον τρόπο που εμφανίζονται οι πληροφορίες της επιχείρησης σας σε όλα τα προϊόντα Google, όπως η Αναζήτηση και οι Χάρτες.

4 Πλεονεκτήματα Χρήσης Google My Business

 1. 1. Ορίστε τις πληροφορίες της επιχείρησης σας

Πλέον μπορείτε να ορίσετε εσείς τις πληροφορίες που εμφανίζονται στους χρήστες της Google, όταν εκείνοι αναζητούν την επιχείρηση σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε καταχωρήσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζονται οι πελάτες σας όπως το ωράριο λειτουργίας, η ταχυδρομική διεύθυνση και ο ιστότοπος. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όχι μόνο γιατί μπορείτε να ορίσετε τις σωστές πληροφορίες για την επιχείρηση σας αλλά και γιατί σύμφωνα με έρευνα της Google, οι επιχειρήσεις που επαληθεύουν τις πληροφορίες τους με το Google My Business έχουν διπλάσιες πιθανότητες να θεωρηθούν αξιόπιστες από τους καταναλωτές.

 1. 2. Ελάτε πιο κοντά με τους πελάτες σας

Μην ξεχνάτε να δημοσιεύετε φωτογραφίες και βίντεο από τις νέες σας δραστηριότητες. Οι πελάτες σας θέλουν να γνωρίζουν εάν προσφέρετε κάποια καινούρια υπηρεσία η προϊόν ή αν ακόμα συμμετέχετε σε κάποια εκδήλωση. Οι επιχειρήσεις που προσθέτουν φωτογραφίες στις καταχωρήσεις τους συγκεντρώνουν 35% περισσότερα κλικ στις ιστοσελίδες τους σε σχέση με τις επιχειρήσεις που δεν έχουν φωτογραφίες. Επίσης, με τον λογαριασμό σας στο Google My Business, μπορείτε να δείτε στατιστικά στοιχεία για τα βίντεο σας στο youtubeαλλά και να διαχειριστείτε το κανάλι σας.

 1. 3. Κατανοήστε τους πελάτες σας

Μπορείτε να δείτε πληροφορίες σχετικά με το πώς οι πελάτες αναζήτησαν την επιχείρηση σας αλλά και το από που προέρχονται αυτοί οι πελάτες. Ακόμη μπορείτε να δημιουργήσετε καμπάνιες στο AdWords και παρακολουθώντας την απόδοση τους μπορείτε να διαδώσετε τα νέα σας.

 1. 4. Απαντήστε στις κριτικές των πελατών σας

Έχοντας καταχωρήσει την επιχείρηση σας στο GoogleMy Business, έχετε την δυνατότητα να απαντήσετε στις κριτικές που δέχεστε από τους πελάτες σας. Έτσι αυξάνετε την αξιοπιστία σας καθώς μπορείτε να δείτε εάν οι πελάτες σας έχουν μείνει ευχαριστημένοι ή εάν χρειάζεται να βελτιωθείτε. Ας μην ξεχνάμε ότι η καλύτερη διαφήμιση είναι οι ίδιοι οι ευχαριστημένοι πελάτες!

Ας δούμε λοιπόν πώς μπορείτε να καταχωρήσετε την επιχείρηση σας στο Google My Business.

 1. 1. Επισκεφτείτε την διεύθυνση www.google.com/business
 2. 2. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας πατώντας την αντίστοιχη επιλογή. Εάν δεν έχετε λογαριασμό, μπορείτε να δημιουργήσετε πολύ γρήγορα και εύκολα πατώντας στην επιλογή «Εγγραφείτε στο Google». Θα χρειαστούν μόλις δύο λεπτά!
 3. undefined
  1. 3. Στην συνέχεια επιλέξτε τον τύπο της επιχείρησης σας. Υπάρχουν τρεις κατηγοριοποιήσεις και πρέπει να επιλέξετε την κατάλληλη ανάλογα με την κατηγορία που ανήκει η επιχείρηση σας.

    

  2. undefined
 4. 4.  Στο επόμενο βήμα πρέπει να αναζητήσετε την επιχείρηση σας στον χάρτη πληκτρολογώντας την επωνυμία και την διεύθυνση της επιχείρησης σας.
 5. undefined
 6. 5. Εάν η επιχείρηση σας είναι καινούρια και δεν υπάρχει στον χάρτη θα λάβετε ένα μήνυμα ότι πρέπει να καταχωρήσετε τα στοιχεία της επιχείρησης σας. Πατήστε την επιλογή « Έχω εισαγάγει σωστά το όνομα και τη διεύθυνση. Θα επιθυμούσα να εισαγάγω τις πλήρεις λεπτομέρειες της επιχείρησης μου».
 7. undefined
 8. 6. Συμπληρώστε όλα τα στοιχεία της επιχείρησης σας με μεγάλη ακρίβεια καθώς αυτά τα στοιχεία θα εμφανίζονται κατά την αναζήτηση των χρηστών.
 9. undefined

7. Στο επόμενο βήμα θα πρέπει να επιβεβαιώσετε ότι είστε εξουσιοδοτημένος διαχειριστής της σελίδας που θα δημιουργηθεί. 

undefined

8. Ένα από τα πιο σημαντικά βήματα είναι η διαδικασία επαλήθευση των στοιχείων της επιχείρησης σας. Αυτό το βήμα μπορεί να γίνει με δύο τρόπους. Ένας τρόπος είναι μέσω τηλεφώνου, όμως αυτή η επιλογή δεν είναι δυνατή για όλες τις επιχειρήσεις. Ο πιο διαδεδομένος τρόπος είναι η αποστολή κωδικού επαλήθευσης μέσω ταχυδρομικής κάρτας στην διεύθυνση που έχετε ορίσει ως διεύθυνση της επιχείρησης σας. 

undefined

Όταν λάβετε την ταχυδρομική κάρτα, θα πρέπει να καταχωρίσετε τον κωδικό επαλήθευσης στο διαδίκτυο.

 1. 1. Επισκεφτείτε το Google My Business και συνδεθείτε. 
 2. 2. Κάντε κλικ στην επιλογή Διαχείριση τοποθεσίας στην καταχώριση της επιχείρησής σας, για να αποκτήσετε πρόσβαση στον πίνακα ελέγχου.
 3. 3. Κάντε κλικ στο κουμπί Καταχώριση κώδικα στο μπλε banner στην κορυφή της σελίδας. 
 4. 4.Καταχωρίστε τον κωδικό επαλήθευσης 5 ψηφίων από την ταχυδρομική κάρτα στο πεδίο "Κωδικός". 
 5. 5.Κάντε κλικ στην επιλογή Υποβολή.
 6. Συγχαρητήρια! Έχετε καταχωρήσει την επιχείρηση σας στο Google My Business. Τώρα έχει δημιουργηθεί μια σελίδα στο Google+ για την επιχείρηση σας, την οποία μπορείτε να ενημερώσετε με όλες τις πληροφορίες της επιχείρησης σας καθώς και τα νέα σας.

  Όμως ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές επιχειρήσεις είναι οι διπλότυπες σελίδες στον χάρτη. Όταν κάποιος χρήστης αναζητήσει την επιχείρηση σας στον χάρτη, αυτή εμφανίζεται πάνω από μία φορές. Ο πιο εύκολος τρόπος για να λυθεί αυτό το ζήτημα είναι να επικοινωνήσετε με την google. Πώς θα το κάνετε αυτό;

  1. 1. Πατήστε σε αυτό τον σύνδεσμό.
  2. 2. Επιλέξτε «Πληροφορίες Επιχείρησης και τροποποιήσεις»
  3. undefined
  4. 3. Στην συνέχεια επιλέξτε «Η επιχείρηση μου εμφανίζεται δύο φορές στον χάρτη».
  5. undefined
   1. 4. Τέλος, επιλέξτε με ποιον τρόπο θέλετε να επικοινωνήσετε με την Google προκειμένου να σας λύσετε το πρόβλημα σας. Οι επιλογές που έχετε είναι είτε μέσω τηλεφώνου είτε μέσω email. Και στις δύο περιπτώσεις θα πρέπει να αναφέρετε περαιτέρω πληροφορίες, όπως για παράδειγμα ποια είναι η διεύθυνση της διπλότυπης σελίδας και ποια η διεύθυνση της δικής σας σελίδας.

   Εάν χρειάζεστε επαγγελματική βοήθεια για την καταχώρηση της επιχείρησης σας στο Google My Business αλλά και για την ενίσχυση της διαδικτυακής σας παρουσίας  επικοινωνήστε με την EyeWide.