Από το Όνειρο στην Κράτηση: πώς να εκμεταλλευτείτε τη φάση της «εμπειρίας» στον κύκλο οργάνωσης του ταξιδιού

Main Image

Αυτό το άρθρο εστιάζει στο τέταρτο στάδιο του κύκλου οργάνωσης ενός ταξιδιού: τη «φάση της Εμπειρίας» και αναλύει τις κυριότερες στρατηγικές για την προσέλκυση πιθανών πελατών, την κατάλληλη στιγμή, με σκοπό την αύξηση των άμεσων κρατήσεων.

Οι κρατήσεις στο ξενοδοχείο σας είναι πλέον γεγονός, και τώρα τι; Οι επισκέπτες ετοιμάζονται να έρθουν γεμάτοι προσδοκίες και ενθουσιασμό για τις διακοπές τους και το ξενοδοχείο σας πρέπει να τους χαρίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Αν και η ολοκλήρωση των κρατήσεων μοιάζει να είναι το τελευταίο στάδιο του κύκλου πωλήσεων, ωστόσο ο τελικός στόχος σας πρέπει να είναι η καθοδήγηση της εμπειρίας του επισκέπτη μέσα από ενδιαφέρουσες ψηφιακές αλληλεπιδράσεις και, τελικά, η δημιουργία μιας ουσιώδους διαχρονικής σχέσης μαζί του.

Παρακάτω θα εξερευνήσουμε τη φάση της «εμπειρίας» για να γίνει αντιληπτό το πώς οι marketers των ξενοδοχείων μπορούν να παραθέσουν χρήσιμες πληροφορίες και ψηφιακό περιεχόμενο για να χτίσουν σχέσεις με το brand, να δημιουργήσουν brand advocates και να αυξήσουν το loyalty των επισκεπτών. Θα ξετυλίξουμε τις πιο συνήθεις online συμπεριφορές σε αυτό το στάδιο, τα πιο αποτελεσματικά κανάλια μάρκετινγκ και επικοινωνίας και τον τρόπο μέτρησης της επιτυχίας.

Πώς και πότε παίρνει μορφή η φάση της «Εμπειρίας»;

 

Η φάση της «Εμπειρίας» ξεκινάει τη στιγμή που ο ταξιδιώτης αρχίζει να ανυπομονεί για τις προγραμματισμένες διακοπές του, συνεχίζεται όταν φτάνει στον προορισμό του (και άρα στο ξενοδοχείο σας) και, αν εσείς ακολουθήσετε τη σωστή στρατηγική, θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό μετά την αποχώρηση του. Η Google έχει ονομάσει αυτές τις μικρο-στιγμές (micro-moments) σε όλη τη διάρκεια της φάσης ως «Ανυπομονώ-Να-Εξερευνήσω» (Can’t-Wait-to-Explore), και λαμβάνουν χώρα μετά την κράτηση του ξενοδοχείου από τον ταξιδιώτη.

undefined

Σύμφωνα με τη Google σε αυτό το στάδιο το 85% των ταξιδιωτών αναψυχής αποφασίζουν για τις δραστηριότητες των διακοπών τους αφού έχουν ήδη φτάσει στον προορισμό τους. Επομένως, εφόσον το ξενοδοχείο σας έχει δώσει ήδη χρήσιμες πληροφορίες στους επισκέπτες ώστε να οργανώσουν και να κλείσουν τις διακοπές τους, τώρα περιμένουν από εσάς να συνεχίσετε να τους τροφοδοτείτε στο στάδιο της εμπειρίας. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα της Ipsos Connect, σχεδόν 9 στους 10 ταξιδιώτες περιμένουν από τον ταξιδιωτικό τους πάροχο να τους προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, και το 67% των ταξιδιωτών νιώθουν πιο «πιστοί» σε μια ταξιδιωτική εταιρεία που τους παρέχει πληροφορίες στη διάρκεια του ταξιδιού τους, βελτιώνοντας έτσι την ταξιδιωτική τους εμπειρία.

Αναζητώντας την «Εμπειρία» σε mobile συσκευές

 

undefined

Σύμφωνα με τη Google, οι ταξιδιώτες βασίζονται ολοένα και περισσότερο στο κινητό τους για να εξερευνήσουν ένα νέο προορισμό, αφού φτάσουν σε αυτόν. Οι αναζητήσεις σε smartphone εντός των ξενοδοχείων αυξάνονται κατά 30% από χρόνο σε χρόνο και δεδομένου ότι τα smartphone αναγνωρίζουν την τοποθεσία, είναι πολύ συχνές οι αναζητήσεις του τύπου «τι να δω εδώ κοντά» ή «κοντινά μέρη για φαγητό». Εδώ τίθεται το εξής ερώτημα: αν οι επισκέπτες σας εξερευνούν τον προορισμό στον οποίο βρίσκεται το ξενοδοχείο σας από το κινητό τους, ο καλύτερος τρόπος να τους καθοδηγήσετε είναι μέσω mobile app; Σύμφωνα με την έρευνα της Ipsos Connect, μόλις το 23% των ταξιδιωτών είπαν ότι κατέβασαν την εφαρμογή κάποιου ταξιδιωτικού brand που χρησιμοποιούν αρκετά. Αυτό σημαίνει ότι η ιστοσελίδα του ξενοδοχείου σας και το ψηφιακό σας περιεχόμενο θα πρέπει να είναι απολύτως responsive και εύκολα προσβάσιμο από το mobile διαδίκτυο.

Ποια ψηφιακά κανάλια επαφής (touchpoints) έχουν αντίκτυπο κατά τη φάση της «εμπειρίας»;

 

O μέσος ταξιδιώτης έρχεται σε επαφή με 40 ταξιδιωτικά digital touchpoints μέσα στις δύο εβδομάδες πριν τις διακοπές και κατά τη διάρκεια τους. Από αυτές τις 40 ψηφιακές αλληλεπιδράσεις, οι 17 είναι ψηφιακά touchpoint στη Google και το 100% αυτών γίνονται σε mobile συσκευή.

Μια έρευνα της “Think with Google” δείχνει πώς μοιράζεται ο χρόνος ανάμεσα στα διάφορα touch point σε όλη τη διάρκεια του σταδίου της «Εμπειρίας»:

 • - Αναζήτηση στη Google: 30%
 • - Χάρτες & Πλοήγηση: 23%
 • - Περιεχόμενο lifestyle: 16%
 • - Αεροπορικές εταιρείες: 11%
 • - YouTube: 9%
 • - Εστιατόρια & Κριτικές: 7%
 • - Καιρός: 4%

 

Με περισσότερα από τα μισά mobile touch points να αφορούν σε μηχανές αναζήτησης και χάρτες, το να έχετε δυναμική οργανική παρουσία σε όλη τη φάση της εμπειρίας είναι ένας καλός τρόπος να καθοδηγήσετε και να διαμορφώσετε τις διακοπές των επισκεπτών σας. Με το 16% του χρόνου σε αυτή τη φάση να καταναλώνεται σε περιεχόμενο lifestyle, έχετε τη δυνατότητα να απευθυνθείτε στους ταξιδιώτες και να διαμορφώσετε την ταξιδιωτική εμπειρία τους μέσα από editorial άρθρα στο blog σας. Με αυτό τον τρόπο τους δίνετε την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον προορισμό σας και τη γύρω περιοχή μέσα από τη ματιά του ξενοδοχείου σας.

Τι είδους περιεχόμενο αναζητούν οι ταξιδιώτες στο στάδιο της «εμπειρίας»;


Στο στάδιο της εμπειρίας, κατά κύριο λόγο οι ταξιδιώτες ψάχνουν μοναδικές εμπειρίες και πράγματα να κάνουν στο ταξίδι τους. Οι πιο συνηθισμένες αναζητήσεις σε αυτή τη φάση είναι λέξεις –κλειδιά που σχετίζονται με τον προορισμό, σε φορητές συσκευές:

 • - Τι να κάνω εδώ κοντά
 • - Πού να φάω εδώ κοντά
 • - Καλύτερες εμπειρίες στο (όνομα προορισμού)

 

Όπως και στο στάδιο του «ονείρου» είναι σημαντικό να βρίσκεστε στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης σχετικά με τον προορισμό σας και την περιοχή γύρω από το ξενοδοχείο σας, ώστε να έχετε παρουσία σε όλα τα σημαντικά ψηφιακά micro-moments στο στάδιο της «εμπειρίας». Για να επιλέξουν εστιατόρια ή αξιοθέατα που θα επισκεφτούν στη διάρκεια της διαμονής τους, οι ταξιδιώτες συχνά συμβουλεύονται το Google My Business και άλλες παρόμοιες ιστοσελίδες, για να διαβάσουν κριτικές από ντόπιους.

undefined

Εφόσον το φαγητό και οι δραστηριότητες έχουν τόσο μεγάλη ζήτηση, είναι εξαιρετικά σημαντικό η ιστοσελίδα του ξενοδοχείου σας να έχει πλούσιο περιεχόμενο για τα εστιατόρια σας ή το spa, για να έχετε καλά οργανικά αποτελέσματα, μεγαλύτερο awareness και επιπλέον έσοδα. Το CRM είναι επίσης σημαντικό σε αυτή τη φάση, για να στείλει χρήσιμο περιεχόμενο κατευθείαν στο inbox των επισκεπτών.

Το ιδανικό μείγμα μάρκετινγκ για να προσεγγίσετε τους ταξιδιώτες στη φάση της «εμπειρίας»


Αναρτήσεις στο Google My Business: Μια νέα λειτουργία στο Google My Business σας επιτρέπει να κάνετε αναρτήσεις για να προωθήσετε εκδηλώσεις, προϊόντα και υπηρεσίες απευθείας στο Google Search και στο Google Maps. Κάνοντας τέτοιες αναρτήσεις μπορείτε να εμφανίσετε επίκαιρο περιεχόμενο στους πελάτες οι οποίοι βλέπουν την καταχώριση σας για το εστιατόριο ή το spa σας στο Google στη φάση της «εμπειρίας». Δεδομένου ότι το 30% του χρόνου σε αυτή τη φάση καταναλώνεται στο Google Search και το 23% στους Χάρτες, αυτός είναι ο ιδανικός τρόπος να κάνετε γνωστό ό,τι νεότερο έχει να προσφέρει το εστιατόριο ή το Spa σας. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι αυτή η λειτουργία δεν είναι ακόμα διαθέσιμη για τις καταχωρίσεις ξενοδοχείων στο Google My Business, επομένως αυτές οι ενημερώσεις θα πρέπει να γίνουν σε χωριστές καταχωρίσεις του εστιατορίου ή του spa σας στο Google My Business.

SEO για το Περιεχόμενο Προορισμού και Ταξιδιωτικοί Οδηγοί: Ένας εξαιρετικός τρόπος να εξάψετε τη φαντασία των ταξιδιωτών στη φάση του «ονείρου» είναι το να προσφέρετε ταξιδιωτικούς οδηγούς για την περιοχή σας στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείου σας. Ταυτόχρονα αποτελεί έναν ένας από τους καλύτερους τρόπους να κινητοποιήσετε και να καθοδηγήσετε τους επισκέπτες σας στην φάση της «εμπειρίας». Το ίδιο περιεχόμενο που τους βοήθησε να «ονειρευτούν» τη διαμονή τους στο ξενοδοχείο σας, τώρα μπορεί να φανεί χρήσιμο ώστε να βιώσουν οι επισκέπτες σας την εμπειρία διαμονής στο έπακρο.

Lifestyle και Editorial περιεχόμενο στο Blog: Το 16% των ταξιδιωτών διαβάζει lifestyle περιεχόμενο κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Με αυτό το δεδομένο, editorial άρθρα στο blog σας που αφορούν στον προορισμό του ξενοδοχείου, τη γύρω περιοχή και περιέχουν χρήσιμες πληροφορίες παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της εμπειρίας του επισκέπτη. Για παράδειγμα, άρθρα όπως «5 τρόποι να δείτε το (όνομα προορισμού) σαν ντόπιος» ή «Τι να δείτε και τί να αποφύγετε στο (όνομα προορισμού)» είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να βοηθήσετε τους επισκέπτες σας να σχεδιάσουν το πρόγραμμα δραστηριοτήτων τους κάθε μέρα.

Πλούσιο και ενδιαφέρον περιεχόμενο για το Spa και τα Εστιατόρια: Οι περισσότερες αναζητήσεις σε αυτό το στάδιο αφορούν σε μέρη για φαγητό και δραστηριότητες, επομένως ένα πλούσιο και καλογραμμένο περιεχόμενο για τα εστιατόρια και το spa του ξενοδοχείου σας είναι απαραίτητο για να σας φέρει επιπλέον έσοδα. Θα μπορούσατε για παράδειγμα να έχετε ξεχωριστά παράλληλα site εντός του κεντρικού site του ξενοδοχείου σας για να παρουσιάσετε αναλυτικά τις υπηρεσίες και τις παροχές των εστιατορίων και του spa του ξενοδοχείου σας. Αυτά τα παράλληλα site θα πρέπει να έχουν πλούσιο φωτογραφικό υλικό, βίντεο, προσφορές και πακέτα και να προσφέρουν ένα εύκολο τρόπο στους επισκέπτες να κάνουν κράτηση για τραπέζι ή για κάποια θεραπεία, απευθείας από την ιστοσελίδα σας.

undefined

Βίντεο για τον προορισμό: Γενικά τα βίντεο για τον προορισμό παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στο στάδιο του «ονείρου», όμως το ίδιο υλικό μπορεί να επηρεάσει και την εμπειρία του ταξιδιού. Το 9% του online χρόνου στο στάδιο της «εμπειρίας» καταναλώνεται στο YouTube, τα βίντεο που αφορούν στον προορισμό και δείχνουν αξιοθέατα και προτάσεις για το τι να κάνουν οι επισκέπτες, είναι ένα πολύ καλό μέσο για το ξενοδοχείο σας να διαμορφώσει και να επηρεάσει την εμπειρία των επισκεπτών.

Social media: Ένας άλλος τρόπος να εμπνεύσετε πιθανούς νέους πελάτες που βρίσκονται στο στάδιο του «ονείρου» στον κύκλο οργάνωσης του ταξιδιού, είναι προτρέποντας τους επισκέπτες σας να μοιραστούν την εμπειρία τους μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook και το Instagram. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα instagram feed στην ιστοσελίδα σας με ένα συγκεκριμένο hashtag, το οποίο κάποιος θα παρακολουθεί και θα εγκρίνει φωτογραφίες των επισκεπτών πριν δημοσιευτούν. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος να αναμίξετε επαγγελματικές φωτογραφίες του ξενοδοχείου σας με περιεχόμενο από τους πελάτες σας, κάτι που σίγουρα θα επιδράσει τόσο στη φάση του «ονείρου» όσο στη φάση της «οργάνωσης» για υποψήφιους πελάτες.

undefined

Στρατηγική CRM (Customer Relationship Management): Ένας από τους καλύτερους τρόπους να διαμορφώσετε την εμπειρία των επισκεπτών και να χτίσετε καλές σχέσεις με τους πελάτες σας είναι επικοινωνώντας μαζί τους πριν, κατά τη διάρκεια της διαμονής τους και μετά την αποχώρηση τους.

Email πριν την άφιξη: Μία εβδομάδα πριν την άφιξη τους δώστε τους τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν το δωμάτιο τους, προβάλλετε το spa και τα εστιατόρια σας, ενημερώστε τους για τον καιρό και δώστε τους οποιαδήποτε άλλη σημαντική πληροφορία που θα τους βοηθήσει στην οργάνωση των διακοπών τους.

Email κατά την άφιξη: Κατά την άφιξη τους, καλωσορίστε τους επισκέπτες σας με σημαντικές πληροφορίες για το ξενοδοχείο σας, όπως για παράδειγμα ώρες check-in και check-out, πληροφορίες για τις βασικές παροχές και δρώμενα που μπορούν να παρακολουθήσουν στη διάρκεια της διαμονής τους και βέβαια για άλλη μια φορά δώστε έμφαση στο spa, τα εστιατόρια, ή άλλες εγκαταστάσεις εντός του ξενοδοχείου που δίνουν προστιθέμενη αξία στη διαμονή των επισκεπτών.

Email μετά την αποχώρηση: Δύο μέρες μετά το check-out, ευχαριστήστε τους επισκέπτες σας για την παραμονή τους στο ξενοδοχείο σας και προτρέψτε τους να αφήσουν μια κριτική στο TripAdvisor ή να σας δώσουν feedback μέσω κάποιας έρευνας ικανοποίησης πελατών. Αν το ξενοδοχείο σας έχει πρόγραμμα επιβράβευσης πελατών, ενθαρρύνετε τους να εγγραφούν για να έχουν διάφορα μελλοντικά προνόμια. 

Guest Portal: Μέχρι τώρα είναι σαφές ότι στο στάδιο της «οργάνωσης» οι επισκέπτες της ιστοσελίδας σας εστιάζουν κυρίως στα καταλύματα, ενώ στη φάση της «εμπειρίας» η προτεραιότητα των επισκεπτών είναι στις παροχές και στον προορισμό. Έχοντας αυτό κατά νου, το να προσφέρετε διαφορετικό περιεχόμενο σε επισκέπτες της ιστοσελίδας σας που βρίσκονται ήδη στο ξενοδοχείο είναι άλλος ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος να επηρεάσετε τη διαμόρφωση της «εμπειρίας» του επισκέπτη. Υπάρχει η δυνατότητα να διαμορφώσετε ένα Guest Portal που θα περιέχει πληροφορίες για το ξενοδοχείο και τον προορισμό βάσει της γεωγραφικής θέσης του επισκέπτη και της εγγύτητας του στο ξενοδοχείο. Αν ένας επισκέπτης μπει στην ιστοσελίδα σας ενώ βρίσκεται στο ξενοδοχείο, θα πάρει πληροφορίες για την ώρα του check-out, για το room service, για δρώμενα που μπορεί να παρακολουθήσει, για ειδικές προσφορές στο spa ή στα εστιατόρια και οποιαδήποτε άλλη σημαντική πληροφορία ή είδηση του ξενοδοχείου.

Μείνετε σε επαφή και μετά το check-out

 

H φάση της «εμπειρίας» δεν τελειώνει με την αποχώρηση των επισκεπτών. Για να διατηρήσουν την πελατεία τους και να μετατρέψουν κάθε νέο επισκέπτη σε επαναλαμβανόμενο επισκέπτη, τα ξενοδοχεία θα πρέπει να κρατούν επαφή με τους πελάτες τους για αρκετό καιρό μετά την αποχώρηση τους. Εδώ είναι που παίζει ρόλο το πρόγραμμα επιβράβευσης πελατών, η συνεχής CRM επικοινωνία, και το ενδιαφέρον editorial περιεχόμενο που δίνει αξία στην καθημερινότητα των πελατών.

Πρόγραμμα επιβράβευσης πελατών: Ένα πρόγραμμα με σημαντικά πλεονεκτήματα και προνόμια βοηθάει τους επισκέπτες να συνδεθούν με το ξενοδοχείο σας και τους βάζει στη διαδικασία να σκεφτούν να επιστρέψουν μελλοντικά. Ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα επιβράβευσης πελατών περιλαμβάνει εξατομικευμένες προσφορές και προνόμια, βασισμένα στις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντα των μελών, αποκλειστικές προσφορές για τα μέλη, προνόμια-έκπληξη που υπερβαίνουν τα συνήθη πλεονεκτήματα, και βέβαια μια ολόκληρη κοινότητα που αγκαλιάζει το πρόγραμμα και συντηρεί το ενδιαφέρον των πελατών για το brand αλλά και για τα υπόλοιπα μέλη.

Συνεχής CRM Επικοινωνία: Tα αυτοματοποιημένα email που στέλνονται με συγκεκριμένη αφορμή είναι άλλος ένας αποτελεσματικός τρόπος να διατηρείτε την επαφή με τους πελάτες σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να στείλετε email με ευχές για τα γενέθλια τους και κάποια ειδική προσφορά ή στην επέτειο της διαμονής τους ή σε άλλες σημαντικές ημερομηνίες και ειδικές περιστάσεις. Με αυτόν τον τρόπο το ξενοδοχείο σας δίνει το παρών σε όλες τις σημαντικές στιγμές του πελάτη. Και βέβαια, αν έχετε πολύτιμες πληροφορίες για τις προτιμήσεις του επισκέπτη, δημογραφικά στοιχεία, το ιστορικό της διαμονής του κλπ μπορείτε να κάνετε ακόμα πιο εξατομικευμένα τα μηνύματα που στέλνετε.

Ένας καλός τρόπος να το πετύχετε αυτό είναι να κάνετε RFM ανάλυση (Recency, Frequency, Monetary / Πρόσφατη Αγορά, Συχνότητα Αγοράς, Αξία Αγοράς) των πελατών σας. Με λίγα λόγια, βάσει του πόσο πρόσφατα έμεινε ένας πελάτης, πόσο συχνά μένει, και πόσα ξόδεψε στο ξενοδοχείο σας, μπορείτε να χωρίσετε τους παλιότερους πελάτες σας σε διάφορες RFM κατηγορίες και να τους στέλνετε προσφορές που είναι προσαρμοσμένες στις προτιμήσεις και τις δυνατότητες τους. Για παράδειγμα, ένας premium πελάτης που μένει συχνά σε ακριβά καταλύματα είναι πιο πιθανό να κλείσει μια σουίτα, ενώ ένας πελάτης που έρχεται συχνά αλλά επιλέγει πιο οικονομικά δωμάτια, είναι πιο πιθανό να κλείσει ένα απλό δωμάτιο και να έχει περισσότερο ενδιαφέρον για τον προορισμό και τις εμπειρίες που προσφέρει το ξενοδοχείο.

Παραγωγή νέου editorial περιεχομένου: έχουμε ήδη μιλήσει για τη δύναμη του editorial περιεχομένου για το ξενοδοχείο και τον προορισμό. Ωστόσο, είναι σημαντικό το ξενοδοχείο σας να συνεχίσει να παράγει ενδιαφέρον υλικό για να κρατά το ενδιαφέρον των ανθρώπων ακόμα και όταν δεν οργανώνουν ταξίδι στον προορισμό σας. Άρθρα που εστιάζουν στα ενδιαφέροντα των πελατών σας, δίνουν αξία στην καθημερινότητα τους. Για παράδειγμα, αν σύμφωνα με τα data σας το 75% των επισκεπτών σας αγαπάει το κρασί και είναι ένα από τα προϊόντα που αγοράζουν στη διάρκεια των διακοπών τους, ένα άρθρο με τίτλο «Πέντε κρασιά με κόστος μικρότερο των €30 που θα ξυπνήσουν αναμνήσεις από τις διακοπές σας» θα βάλει σε διαδικασία παλιούς πελάτες σας να το διαβάσουν ακόμα και αν δεν είναι σε φάση οργάνωσης διακοπών.

Μετρώντας την «Εμπειρία»: τα KPI που χρησιμοποιούνται σε αυτή τη φάση


Όπως είναι αναμενόμενο σε αυτή τη φάση τα KPI που χρησιμοποιούνται περισσότερο αφορούν κυρίως στο engagement. Οι κυριότεροι δείκτες είναι:

 • - Αριθμός εμφανίσεων (impressions) / awareness
 • - Δείκτες μέτρησης του engagement (αριθμός των like, comment κλπ)
 • - Click-through-rate
 • - Συνολικός αριθμός επισκέψεων στην ιστοσελίδα
 • - Μοναδικοί επισκέπτες της ιστοσελίδας
 • - Χρόνος που αφιέρωσαν στην ιστοσελίδα
 • - Κρατήσεις στο spa και στα εστιατόρια
 • - Έξτρα έσοδα

 

Εν κατακλείδι, το να διαμορφώσετε την εμπειρία των επισκεπτών και να χτίσετε loyalty με τους πελάτες σας είναι εξίσου σημαντικά με το να πάρετε την κράτηση. Μετατρέποντας τους νέους επισκέπτες σε επαναλαμβανόμενους επισκέπτες είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να αυξήσετε τα έσοδα σας. Με ένα επιτυχημένο loyalty program οι περασμένοι επισκέπτες σας παραλείπουν τα στάδια του ονείρου και της οργάνωσης και πάνε κατευθείαν στη φάση του booking. Αν έχετε ήδη κερδίσει την καρδιά τους, θα κερδίσετε και τα λεφτά τους, γρηγορότερα.

Το τέλος του ταξιδιού, αλλά όχι και το τέλος της ιστορίας

 

Φτάνοντας στο τέλος, το πιο σημαντικό συμπέρασμα που πρέπει να κρατήσετε στην άκρη του μυαλού σας είναι ότι όλες οι προσπάθειες που κάνετε σε όλη τη διάρκεια του κύκλου της οργάνωσης του ταξιδιού για να έρθετε σε επαφή με τους επισκέπτες σας, όλα τα touch points, όλα τα data για τους επισκέπτες οδηγούν σε μελλοντικές πωλήσεις. Με αυτό τον τρόπο όλες οι προσπάθειες σας στο marketing γίνονται πιο έξυπνες και πιο οικονομικές. Καθώς ο κύκλος του ταξιδιού κλείνει για έναν ταξιδιώτη, ένας νέος ανοίγει για κάποιον άλλον. Φροντίστε να είσαστε παρόντες, να είσαστε επίκαιροι και η στρατηγική σας θα στεφθεί με επιτυχία!

H EyeWide μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε όλα τα παραπάνω εργαλεία και να εφαρμόσετε τις στρατηγικές για να εκμεταλλευτείτε τη φάση της "εμπειρίας" και να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα στο ξενοδοχείο σας. Επικοινωνήστε μαζί μας

 

πηγή: www.hebsdigital.com