5 Βήματα για να βελτιώσετε την ιστοσελίδα του ξενοδοχείου σας!

Main Image

Η αρχική σελίδα του ξενοδοχείου σας είναι σαν trailer μιας ταινίας που έκανε μεγάλη επιτυχία. Είναι η ευκαιρία σας να κεντρίσετε την προσοχή των επισκεπτών και να τους προσελκύσετε.
Ας δούμε 5 εύκολα βήματα για να καταλάβουμε πως γίνεται.

Πρώτα απ’ όλα

Η αρχική σελίδα είναι το κλειδί για την επιτυχία της ιστοσελίδας του ξενοδοχείου σας και γι’ αυτό θα πρέπει να αποφασίσετε ακριβώς τι είναι αυτό που θέλετε να παρουσιάσετε για την επιχείρησή σας (δηλαδή ποιες σκηνές θα επιλέγατε για το trailer της ταινίας σας)
Πάρτε τον χρόνο σας και σκεφτείτε προσεκτικά. Ξεκινήστε με τη συγκέντρωση ιδεών και δημιουργείστε την ιδανική persona του επισκέπτη. Φανταστείτε τι μπορούν οι επισκέπτες να απολαύσουν και να ανακαλύψουν στο ξενοδοχείο σας.
Επίσης, έχετε κατά νου ότι ο κύριος παράγοντας που κάποιος επισκέπτεται την ιστοσελίδα σας είναι επειδή χρειάζεται ή επιθυμεί κάτι. Σχεδιάστε την αρχική σελίδα σας διαβεβαιώνοντας ότι ικανοποιείται αυτή η ανάγκη και οι επισκέπτες μπορούν να έχουν γρήγορη πρόσβαση σε αυτό που αναζητούν.

Τώρα ας στρωθούμε στη δουλειά.

Τραβήξτε την προσοχή με έναν ισχυρό τίτλο

Ο τίτλος και η εικόνα είναι τα πρώτα πράγματα που οι άνθρωποι παρατηρούν όταν επισκέπτονται την ιστοσελίδα σας.

Ο τίτλος και η εικόνα που έχετε επιλέξει θα πρέπει να παρουσιάζουν το USP της επιχείρησής σας (δηλαδή τα δυνατά σημεία που σας διαφοροποιούν από τον ανταγωνισμό) και να το τονιστούν με έναν τρόπο που να απαντούν στις ερωτήσεις των επισκεπτών της ιστοσελίδας σας, ή ακόμα καλύτερα, να δημιουργούν την επιθυμία για να μάθουν περισσότερα για την διαμονή στην επιχείρησή σας.

Δημιουργώντας αυτή την σχέση με το κοινό σας μπορεί αμέσως να σας δώσει πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών σας.

Προσθέστε επίσης μια μηχανή κρατήσεων στο επάνω μέρος της ιστοσελίδας σας. Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας σας που ήδη γνωρίζουν ότι θέλουν να μείνουν μαζί σας ή είναι περίεργοι για τις τιμές σας, θα σας ευχαριστήσουν γι’ αυτό στη συνέχεια.

Γράψτε για τους πελάτες που επισκέπτονται για πρώτη φορά την ιστοσελίδα σας

Ας υποθέσουμε ότι κάθε επισκέπτης της ιστοσελίδας σας είναι εκεί για πρώτη φορά.

Κάποιοι ίσως να γνωρίζουν ήδη το ξενοδοχείο σας, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που οι περισσότεροι χρήστες σας βρήκαν είτε από αναζήτηση που έκαναν στη Google είτε από ένα online ταξιδιωτικό γραφείο και έτσι έκαναν κλικ στη σελίδα σας για να μάθουν περισσότερα για το ξενοδοχείο σας.

Τονίστε λεπτομέρειες που μπορεί να θέλουν να γνωρίζουν οι πρώτοι επισκέπτες. Αυτό θα τους δείξει ότι έχουν έρθει στο σωστό μέρος.

- Παρουσιάστε τις κατηγορίες δωματίων και τα χαρακτηριστικά τους. Συμπεριλάβετε ένα link για την πλήρη σελίδα περιγραφής του δωματίου.
- Προωθείστε την προσφορά του F&B. Χρησιμοποιείστε ένα slider ή στήλες εάν έχετε πολλαπλούς χώρους. Προσθέστε ένα link σε κάθε σελίδα του καταστήματος ή στην ειδική σελίδα σας για F&B.
- Παρουσιάστε και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις όπως αίθουσες συνεδριάσεων, χορού, spa ή πισίνα. Δείξτε τους τι διαθέτετε και συμπεριλάβετε links με σχετικές πληροφορίες στις σελίδες όπου θεωρείται ότι είναι απαραίτητο.

Κάντε την πλοήγηση εύκολη

Όσο πιο εύκολα περιηγούνται οι χρήστες στην σελίδα σας, τόσο πιο πιθανό είναι να πραγματοποιήσουν άμεσα μια κράτηση ή να επικοινωνήσουν μαζί σας.

Κάντε αυτό να συμβεί προσαρμόζοντας τα ακόλουθα 3 στάδια της διαδικασίας κρατήσεων στην αρχική σας σελίδα.

Έρευνα-Αναζήτηση: όταν οι χρήστες ξεκινούν να κάνουν την πρώτη τους αναζήτηση, αυτοί θέλουν να ανακαλύψουν τι μπορεί να τους προσφέρει το ξενοδοχείο σας. Σκεφτείτε το κοινό-στόχο σας όταν επιλέγετε τι να αναφέρετε. Έχετε πολλά επαγγελματικά συνέδρια; Τότε οι εγκαταστάσεις των συσκέψεων πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο. Εάν προσελκύετε οικογένειες επικεντρωθείτε στις δραστηριότητες που είναι φιλικές για τα παιδιά αντί για τις ανέσεις.

Σύγκριση τιμών: Πριν την κράτηση ενός δωματίου, οι άνθρωποι θα συγκρίνουν τις τιμές με άλλα ξενοδοχεία καθώς και σε διάφορα κανάλια κρατήσεων. Κάντε απλό τον έλεγχο και την κατανόηση των τιμών και των πακέτων σας. Εάν αυτό το σημείο είναι αρκετά περίπλοκο, ρισκάρετε οι πιθανοί επισκέπτες να επιλέξουν κάποιο Online Ταξιδιωτικό Γραφείο ή ακόμα και τους ανταγωνιστές σας.

Κράτηση Δωματίου: Διαβεβαιώστε ότι η μηχανή κρατήσεων λειτουργεί σωστά και επιτρέπει στους επισκέπτες να πραγματοποιήσουν άμεσα και εύκολα μια κράτηση. Εάν υπάρχουν αρκετά εμπόδια στο να κάνουν την κράτηση, ρισκάρετε να χάσετε επισκέπτες.

Θυμηθείτε: Κρατείστε απλή την ιστοσελίδα σας. Προσπαθήστε να εμφανίζονται οι κύριες πληροφορίες στην αρχική σελίδα και ο σύνδεσμος για τις υποστηρικτικές σελίδες που παρέχουν περισσότερες πληροφορίες.

«Χτίστε» Εμπιστοσύνη

Η εμπιστοσύνη είναι το κλειδί για να οδηγήσεις κάποιον στο να κάνει απευθείας κράτηση μετά την πρώτη του επίσκεψή στην ιστοσελίδα σας. Η εμφάνιση μιας επαγγελματικής σελίδας είναι το πρώτο βήμα.

Παρακάτω θα δείτε επιπλέον βήματα που μπορείτε να εφαρμόσετε:
- Παρουσιάστε τις κριτικές των επισκεπτών για να δείξετε πόσο απολαμβάνουν τη διαμονή τους οι άλλοι επισκέπτες.
- Αναφέρετε τα βραβεία που έχετε λάβει ή συλλόγους και ενώσεις στις οποίες είστε μέλος.
- Προσφέρετε την καλύτερη εγγύηση τιμών για επισκέπτες που κάνουν κράτηση απευθείας από την ιστοσελίδα σας.
- Διευκρινίστε όλους τους όρους για να αποφύγετε παρεξηγήσεις με τους πελάτες που αφορούν επιπλέον χρεώσεις ή περιοριστικές πολιτικές.
- Προσπαθήστε να παρέχετε πληροφορίες επικοινωνίας και σκεφτείτε το ενδεχόμενο να προσθέσετε ένα live chat με σκοπό να αυξήσετε το engagement.

Ενθαρρύνετε τους πελάτες στο να κάνουν μια ενέργεια

Έχετε συστήσει το ξενοδοχείο σας, έχετε προσφέρει τις σχετικές πληροφορίες και έχετε χτίσει εμπιστοσύνη, τώρα θέλετε να τους παροτρύνετε να κάνουν μια ενέργεια!

Παρακάτω θα δείτε 3 πράγματα που μπορούν να τους ενθαρρύνουν για να κάνουν μια ενέργεια:

Το να κλείσουν ένα δωμάτιο: Χρησιμοποιήστε ένα δυνατό Call To Action ώστε να παροτρύνετε τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας να κλείσουν απευθείας από εσάς.
Το να επικοινωνήσουν μαζί σας: Προσφέρετε online chat στην ιστοσελίδα σας έτσι ώστε η ομάδα σας να μπορεί να απαντήσει απευθείας σε ερωτήσεις που μπορεί να έχουν οι επισκέπτες για το ξενοδοχείο σας, τις προσφορές σας κλπ. Έστω και ένας πιθανός πελάτης επικοινωνήσει, είναι πιθανό να κάνει το τελικό βήμα της κράτησης.
Το να κάνει εγγραφή στη λίστα email: Προσθέστε ένα πλαίσιο εγγραφής για newsletter και συμπεριλάβετε ένα ενδιαφέρον «μαγνήτη» για πιθανούς πελάτες. Εάν κάποιος προστεθεί στην λίστα των email σας, δείχνει ότι ενδιαφέρεται για το ξενοδοχείο σας σε σχέση με τον μέσο επισκέπτη της ιστοσελίδας σας. Ακόμα κι αν δεν κάνουν απευθείας κράτηση, είναι μια καλή ευκαιρία να παραμείνουν μαζί σας μελλοντικά.

Πηγή: https://insights.ehotelier.com/insights/2020/09/07/5-steps-to-improve-your-hotel-home-page/

%MCEPASTEBIN%