«Ο κοροναϊός θα επιταχύνει την ψηφιακή επανάσταση»

Main Image

Η εξάπλωση του κοροναϊού θα «επιταχύνει την ψηφιακή επανάσταση» καθώς οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές γίνονται όλο και περισσότερο εξαρτώμενοι από την τεχνολογία ανέφερε ο μεγιστάνας της διαφήμισης Martin Sorrell.

Ο Sorrell, ο οποίος διευθύνει την διαφημιστική εταιρία S4 Capital, αναφέρει πως τα «οφέλη» από την κρίση θα είναι η ψηφιακή εξέλιξη που θα κινηθεί με πολύ μεγαλύτερο ρυθμό.

Επίσης ανέφερε στο Sky News πως οι επιχειρήσεις που πιθανότατα δίσταζαν να μεταβούν άμεσα στον ψηφιακό κόσμο, επειδή τα πράγματα συνέχιζαν να πηγαίνουν καλά και δεν ήθελαν πραγματικά να αλλάξουν, τώρα θα χρειαστεί να προσαρμοστούν και οι ίδιες στην τρέχουσα κατάσταση. Ο Sorrell πρόσθεσε ότι οι εταιρίες θα πρέπει να αδράξουν την ευκαιρία και να «διώξουν τα άσχημα νέα μια και καλή».
«Εάν έχετε παρελθοντικά προβλήματα τα οποία πρέπει να παραγραφούν, τώρα είναι η ευκαιρία για να επιταχύνετε τον ψηφιακό σας μετασχηματισμό.»

Ο Sorrell ανέφερε πώς ενώ ο κοροναϊός δεν έχει ακόμα κάποιο υλικό αντίκτυπο στη εταιρία του S4 Capital, παραδέχθηκε όμως πως η πραγματική μεταβολή της κρίσης δεν έχει εμφανιστεί ακόμη.
«Αναμένω την αλυσιδωτή αντίδραση ή την επίδραση από το τσουνάμι του ιού που θα εξαπλωθεί στην Δυτική Ευρώπη και τις ΗΠΑ και θα επηρεάσει πιθανότατα τους πελάτες μας αλλά και εμάς τους ίδιους, καθώς θα προχωράμε μέσα στο δεύτερο και τρίτο τρίμηνο.»

Ο Sorrell μιλώντας από τα κεντρικά γραφεία της S4 στο Λονδίνο δήλωσε πως οι συνήθειες των καταναλωτών θα μπορούσαν να αλλάξουν ως αποτέλεσμα της κρίσης, αλλά απέρριψε την ιδέα πως θα μπορούσε να εδραιωθεί η εργασία από το σπίτι.
Την επόμενη ημέρα η S4 Capital δημοσίευσε τα ετήσια έσοδα της, ύψους 215 εκατ. λιρών, τα οποία ήταν αυξημένα κατά 41% από το 2018. Η ζημιά της εταιρίας προ φόρου ήταν 9.2 εκ., σε σύγκριση με τη ζημιά των 9.1 εκ. της προηγούμενης χρονιάς.

Ο Sorrell που ίδρυσε την S4 μετά την άσχημη αποχώρησή του από την WPP, δήλωσε πως οι κινεζικές επιχειρήσεις της εταιρίας θα έκλειναν για το μεγαλύτερο μέρος του Φεβρουαρίου εξαιτίας του ιού αλλά θα άνοιγαν και πάλι.

Ο δείκτης της μετοχής της S4 Capital έπεσε σχεδόν 8% σήμερα.
Επιπλέον ο Sorrell δήλωσε ότι η εταιρία έφτασε στο μέγιστο των δυνατοτήτων της και ήταν σε καλό δρόμο για να επιτύχει η εταιρία τον στόχο της διπλασιάζοντας έτσι τα έσοδα και τα κέρδη της μέχρι το 2022.
Η S4 πραγματοποίησε επτά αγορές το 2019, συμπεριλαμβανομένης της εξαγοράς της εταιρίας Silicon Valley digital marketing Firewood για 150 εκ. δολάρια (129 εκ. λίρες).
Τον Ιανουάριο η εταιρία δήλωσε ότι το τμήμα της Mediamonks βιάστηκε να αποκτήσει την εταιρία digital circus marketing η οποία έχει την έδρα της στην Λατινική Αμερική.
Η S4 αναπτύχθηκε με 2,500 προσωπικό σε 30 χώρες και εξασφάλισε πελάτες συμπεριλαμβανομένων της Google, της Amazon, του Netflix και του Facebook.

Πηγή: www.cityam.com