Σε ποιο social network να επενδύσετε το 2015;

Main Image

Ποιες επί πληρωμή υπηρεσίες διαθέτουν τα Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn και Pinterest το 2015; Παρακάτω διαβάστε για το κάθε network ξεχωριστά και επιλέξτε τις υπηρεσίες που ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες σας! Με την διαφήμιση στη social media αγορά να αναμένεται να φτάσει τα 15 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2018, είναι λογικό να πούμε ότι το να επενδύσετε χρήματα και χρόνο σε κάποιο από τα networks, είναι πλέον απαραίτητο. Ας δούμε κάποια γενικά στοιχεία που προκύπτουν στατιστικά μέσα από έρευνες:


• 52% των ενηλίκων online, πλέον χρησιμοποιούν ένα ή δύο social sites, σε σχέση με το 42% που ίσχυε το 2013.

• Το Facebook παραμένει ακόμα το πιο δημοφιλές social site με το 71% όλων των χρηστών παγκοσμίως να το χρησιμοποιούν, καθώς και το 56% των ενηλίκων πάνω από τα 65. Το 70% των χρηστών του Facebook ασχολούνται με το site καθημερινά, ενώ το 45% το χρησιμοποιεί αρκετές φορές τη μέρα.

• Ενώ το Facebook έχει υψηλά επίπεδα παρακολούθησης, η βάση των χρηστών του έχει σταθεροποιηθεί. Τα LinkedIn, Pinterest, Instagram και Twitter ωστόσο, αυξάνουν την εμπειρία τους συνεχώς από το 2012.

undefined

 

• Περισσότεροι από τους μισούς χρήστες του internet (56%), από 18 έως 29 ετών, χρησιμοποιούν πλέον το Instagram, με το 49% από αυτούς να το επισκέπτονται καθημερινά.

• Η ενασχόληση με το Twitter έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια. 36% των χρηστών του Twitter το επισκέφθηκαν το 2014, σε σχέση με το 46% το 2013. Τι σημαίνουν όλα αυτά για το Social Media Marketing της επιχείρησής σας; Για να απαντήσουμε, θα πρέπει να δούμε τι πουλάει κάθε social network και τι έχει να μας προσφέρει.

Facebook

Αν θέλουμε να προσδιορίσουμε το κοντινό μέλλον στη διαφήμιση στο Facebook, τότε θα λέγαμε με μια λέξη: Video. Ενώ το τοπίο είναι ακόμα λιγάκι θολό, το premium video product του Facebook ανακοινώθηκε τον προηγούμενο χρόνο. Η υπεύθυνη για τις υπηρεσίες video, news feed και mobile ότι θα διευκολύνει τις επιχειρήσεις να αγοράσουν την υπηρεσία και να μετρούν τα αποτελέσματα της.

Twitter

Το Twitter έχει άμεσα σχέδια να επεκτείνει τις διαφημίσεις στα Twitter apps. Αυτό θα δώσει την ευκαιρία στους διαφημιζόμενους στο Twitter να προβάλουν τη διαφήμισή τους πέρα από το site.
Οι υπεύθυνοι του twitter σχεδιάζουν επίσης μια νέα υπηρεσία με διαφήμιση μέσω video. Το Twitter μπορεί να έχει μικρότερο κοινό από το Facebook, αλλά ακόμα μπορεί να υπερηφανεύεται για τα 284 εκατομμύρια των ενεργών μηνιαίων χρηστών του!

Instagram

Καθώς είναι το πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο κοινωνικό δίκτυο, το Instagram έχει μαζέψει περίπου 300 εκατομμύρια χρήστες, κάνοντάς το μεγαλύτερο από το Twitter. Το χρησιμοποιούν στο marketing τους εταιρείες όπως η Mercedes και η Victoria Secret.
Με λίγα λόγια φέτος το Instagram θα αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι σε πολλές καμπάνιες marketing!

LinkedIn

To LinkedIn έχει γίνει από Β2Β social site σε content marketing πλατφόρμα, από τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν άνοιξε την πλατφόρμα του προς πολλά από τα μέλη του (100 εκατομμύρια χρήστες), και τους έδωσε το ελεύθερο να αναρτούν. Στο άμεσο μέλλον το LinkedIn θα επιτρέψει σε όλα τα μέλη του να ποστάρουν.
Αυτό θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις να αποκτήσουν περισσότερη αναγνωσιμότητα.

Pinterest

Το 2015 το Pinterest θα γίνει από do-it-yourself marketing εργαλείο, σε μια πλατφόρμα διαφήμισης που αξίζει να συμπεριληφθεί στην στρατηγική σας. Μέχρι τώρα προσφέρει διαφημίσεις στην αμερικανική αγορά, αλλά σύντομα θα προχωρήσει σε όλο τον κόσμο.
Για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να προωθούν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους καλύτερα στο Pinterest, το ίδιο το social network δημιούργησε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με την ονομασία Pinstitute.

Στον χώρο του Social Media Marketing πολλά πρόκειται να αλλάξουν!

πηγή: clickz.com