Ξενοδοχειακή ασφάλεια στη COVID-19 εποχή

Main Image

Ο ξενοδοχειακός και τουριστικός κλάδος έχουν επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από την παγκόσμια κρίση του COVID-19. Οι άνθρωποι έχουν σταματήσει να ταξιδεύουν καθώς και να ξοδεύουν τα χρήματα τους. Όμως με την αντιμετώπιση του οξέος αναπνευστικού συνδρόμου που προκαλεί ο κορονοϊός (SARS), ο κλάδος θα ανακάμψει.
Η φιλοξενία είναι η φροντίδα των ανθρώπων και τώρα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να δείξετε πόσο σας ενδιαφέρει.
Τι ενέργειες μπορείτε να κάνετε τώρα για να δημιουργήσετε μια καλύτερη πλατφόρμα για ευκαιρίες στο μέλλον;
Έχουμε δημιουργήσει μια λίστα με μερικές πρωτοβουλίες για την εξυπηρέτηση πελατών σχετικά με τον κορονοϊό, που έχουμε δει μέχρι τώρα από το εύρος των πελατών παγκοσμίως – σε ξενοδοχεία, χώρους διασκέδασης, θεματικά πάρκα και τοποθεσίες με εμπορικά καταστήματα.

Εγκαθιδρύστε σταθμούς απολύμανσης

Προβείτε στην κατάλληλη υγιεινή του ξενοδοχείου σας και προσπαθήστε να παρέχονται αντισηπτικά σε όλους.

Αυξήστε τις επιλογές φαγητού στο δωμάτιο

Οι άνθρωποι είναι ανήσυχοι και επιλέγουν να απομονωθούν. Προσπαθήστε να τους παρέχετε περισσότερες επιλογές στο φαγητό, ώστε η εμπειρία τους στο δωμάτιο να μην περιορίζεται μόνο στο κλασικό club sandwich.

Εφαρμογή πολιτικής «χωρίς χειραψία»

Εκπαιδεύστε το προσωπικό στο θυρωρείο και στην υποδοχή του ξενοδοχείου σας, πώς να συναναστρέφονται και να χαιρετούν με ένα διαφορετικό τρόπο τους επισκέπτες. Ίσως στην αρχή να φαίνεται απρόσωπο, αλλά μόλις οι επισκέπτες καταλάβουν την πρόθεση σας, θα είναι πολύ ευχαριστημένοι με αυτή την ενέργεια σας. 

Δημιουργήστε μια περιοχή απομόνωσης

Δημιουργήστε μια ασφαλή περιοχή στις εγκαταστάσεις σας, εφοδιασμένη με μάσκες προσώπου και άλλα αναλώσιμα για όσους τυχόν αρρωστήσουν. Ενημερώστε το προσωπικό και τους επισκέπτες πως αυτή η περιοχή είναι διαθέσιμη και ακολουθήστε άμεσα το κατάλληλο πρωτόκολλο μόλις αναφερθεί κάποια ασθένεια.

Διαβεβαιώστε τους επισκέπτες πριν την άφιξη για την ασφαλή διαμονή τους

Εμπλουτίστε το email που θα στείλετε πριν την επιβεβαίωση της κράτησης με λόγια κατανόησης. Διαβεβαιώστε τους επικείμενους επισκέπτες σας με όλες τις προφυλάξεις που λαμβάνετε για να κάνετε τη διαμονή τους ασφαλή.

Αυξήστε την επικοινωνία σας εντός του καταλύματος σας

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου οι επισκέπτες σας πιθανώς θα επιθυμούν την ιδιωτικότητα τους. Δώστε τους τα εργαλεία για να επικοινωνούν απευθείας μαζί σας από το άνετο δωμάτιο τους. Ελέγχετε τους τακτικά, δείξτε τους ότι τους νοιάζεστε και προσπαθήστε να τους παρέχετε πρόσβαση σε αξιόπιστες πληροφορίες.

Αποφύγετε τον συνωστισμό

Διαμοιράστε τις ώρες άφιξης για check-in και αν συνεχίζουν να πραγματοποιούνται εκδηλώσεις στις εγκαταστάσεις σας, προσαρμόστε τις ώρες εγγραφής, έτσι ώστε ο συνωστισμός να μην αποτελεί πρόβλημα. Τοποθετήστε τα τραπέζια στο εστιατόριο σας με τις κατάλληλες αποστάσεις για να κάνετε τους επισκέπτες σας να αισθάνονται πιο άνετα.

Να είστε ευέλικτοι

Μην δώσετε στους επισκέπτες σας λόγο να είναι δυσαρεστημένοι πριν την άφιξη τους. Μια παγκόσμια κρίση όπως ο COVID-19 θα αναγκάσει τους ανθρώπους να αλλάξουν τα σχέδια τους τελευταία στιγμή. Δείξτε κατανόηση και δώστε τους τη δυνατότητα της ακύρωσης ή ένα voucher.
Θυμηθείτε, η δουλειά σας είναι να φροντίζετε τους ανθρώπους. Όσα περισσότερα κάνετε τώρα, τόσο πιθανότερο είναι να επιστρέψουν όταν τελειώσει η κρίση.

Ενδιαφέροντα links:

https://news.marriott.com/news/2020/04/21/marriott-international-launches-global-cleanliness-council-to-promote-even-higher-standards-of-cleanliness-in-the-age-of-covid-19

https://newsroom.hilton.com/corporate/news/hilton-defining-new-standard-of-cleanliness

https://www.hospitalitynet.org/news/4098193.html