Προετοιμάζοντας τη Διαχείριση των Εσόδων στην Περίοδο Ανάκαμψης

Main Image

Σήμερα, σχεδόν κάθε ξενοδοχείο σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζει το ίδιο ερώτημα: Πως θα ξεκινήσουμε πάλι την λειτουργία των ξενοδοχείων;

Καθώς οι κυβερνήσεις ανακοινώνουν τα σχέδια για την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας και κάνουν βήματα προόδου για την επιστροφή στην καθημερινότητα, η οποία έχει ήδη αρχίσει να διαμορφώνεται, τα ξενοδοχεία φαίνεται να αντιμετωπίζουν την κοινή πρόκληση του σχεδιασμού και της εφαρμογής στρατηγικών ανάκαμψης σε μια στιγμή που οι λεπτομέρειες παραμένουν άγνωστες. Δεν ξέρουμε πότε, αλλά πιστεύουμε ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες και τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να προετοιμαστούμε. Ένα βαθυστόχαστο σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει κοινούς στόχους, διαφοροποιημένη στρατηγική και ευελιξία μέσα σε κάθε πλαίσιο, θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά.

Καθώς πιέζω τον εαυτό μου να παραμείνω αισιόδοξη και να αναλογιστώ την εμπειρία του παρελθόντος, βλέπω ομοιότητες μεταξύ των ερωτημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας σήμερα και της αγχωτικής κατάστασης του ανοίγματος ενός ξενοδοχείου. Επαναφέρω στην μνήμη μου στιγμές όταν ο αριθμός των ερωτήσεων αυξήθηκε ταχύτερα από τον αριθμό των απαντήσεων. Όταν η λίστα με τις εργασίες που εκκρεμούσαν ήταν άπειρες, το προσωπικό ήταν αδύνατο να ανταπεξέλθει σε αυτό τον όγκο εργασίας. Όταν οι λεπτομέρειες της ζωής μας φάνηκαν να βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής (η δημιουργία χρονοδιαγραμμάτων, τα συστήματα που ρυθμίζουν τις ημερομηνίες, τα έγγραφα TCO) παρέμειναν εκτός άμεσου ελέγχου παρά τις προθεσμίες στη λήψη αποφάσεων που πηγαινοερχόντουσαν.

Από τα πολλά μαθήματα που έμαθα κατά την διάρκεια του ανοίγματος του ξενοδοχείου, πέντε σημεία ισχύουν σήμερα.

5 συμβουλές για τη διαχείριση των εσόδων στην περίοδο προσαρμογής:

 

1. Προσχεδιάστε ένα πλάνο. Δημιουργήστε μια εργαλειοθήκη με ενέργειες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε κάθε φάση της ανάκαμψης. Βρείτε σημεία ελέγχου που θα ενεργοποιούν την επόμενη ενέργεια σας. Αυτό μπορεί να σημαίνει έλεγχος ημερομηνιών, τα επίπεδα δραστηριότητας στην ιστοσελίδα, το υψηλό ποσοστό πληρότητας, ή άλλοι δείκτες που έχουν σημασία για την επιχείρησή σας. Εξελίξτε πολλά από τα πιθανά σενάρια για να αποφύγετε τα εμπόδια που θα έρθουν. Επιτρέψτε την ευελιξία στο πλαίσιο του σχεδίου σας ώστε το προσωπικό σας να προσαρμοστεί γρήγορα στις νέες εξελίξεις που επηρεάζουν το χρονοδιάγραμμα σας.

2. Θέστε τις βάσεις. Είναι σαφές πως κάθε χώρα, περιφέρεια, πόλη και ξενοδοχείο θα έχουν το δικό τους χρονοδιάγραμμα για ανάκαμψη οπότε θα ήταν αντιπαραγωγικό να προτείνουμε μια προσέγγιση που θα ταιριάζει σε όλους. Όπως λέχθηκε, κάθε επιχείρηση, εάν πάρει σωστές αποφάσεις, είναι βέβαιο πως θα παρέχει τα απαραίτητα θεμέλια. Ενώ το χρονοδιάγραμμα για την σύλληψη της βάσης θα διαφέρει, πρέπει να ληφθούν υπόψη μερικοί απλοί κανόνες. Χρησιμοποιείστε τα δεδομένα σας για να σας καθοδηγήσουν. Μελετήστε τις γεωγραφικές πηγές αγορών σας. Στοχεύστε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να ταξιδέψουν στην περιοχή σας, λαμβάνοντας υπόψη τόσο εσωτερικούς όσο και διεθνείς περιορισμούς. Επαναξιολογήστε την στρατηγική σας, γραμμή προς γραμμή. Κανάλι προς κανάλι. Εξετάστε τους όρους ακύρωσης. Εξετάστε επιπλέον χρεώσεις.

3. Έξυπνη τιμή. Αδράξτε αυτή την ευκαιρία για να επανεξετάσετε την στρατηγική τιμολόγησης, ελέγξτε την τιμολόγηση των άλλων καταλυμάτων της περιοχής σας. Ελέγξτε τη στρατηγική τιμολόγησης σε κάθε τύπο δωματίου. Βεβαιωθείτε ότι η εγκατάσταση σας είναι όσο το δυνατόν πιο δυναμική. Τιμολογήστε έτσι ώστε να πουλήσετε, αλλά φροντίστε να αποφύγετε την υποτίμηση του προϊόντος σας.

4. Σκεφτείτε έξω από το κουτί. Οι διαλειτουργικές πληροφορίες και η ανταλλαγή ιδεών είναι τόσο σημαντικές τώρα όσο ποτέ άλλοτε. Βρείτε χρόνο για κοινή ανταλλαγή ιδεών. Από την τόλμη έρχεται η καινοτομία. Δημιουργήστε ένα περιβάλλον στο οποίο η ομάδα σας έχει το κίνητρο να σκέφτεται δημιουργικά. Ένα περιβάλλον στο οποίο καμία καινούργια ιδέα δεν είναι κακή ιδέα. Συζητήστε πιθανά μονοπάτια που μπορούν να σας πάνε μπροστά. Μετρήστε τις επιλογές σας. Εξετάστε το κόστος. Αφήστε στην άκρη τον εγωισμό σας για να πείτε «Δεν ξέρω, αλλά ας το σκεφτούμε μαζί.»

5. Επικοινωνήστε. Η επικοινωνία, τόσο εσωτερικά με το προσωπικό όσο και εξωτερικά με τους επισκέπτες σας, έχει σημασία.

Η εσωτερική επικοινωνία είναι κρίσιμη για ένα υγιές και παραγωγικό περιβάλλον εργασίας. Η κατανόηση του σχεδίου και του ρόλου που παίζουν σε αυτό θα δώσει στα μέλη του προσωπικού μια ώθηση για να έχουν σκοπό, κατεύθυνση και κίνητρο.

Η εξωτερική επικοινωνία θα είναι επίσης κρίσιμη για μια ισχυρή στρατηγική ανάκαμψης. Σκεφτείτε σχετικά με το τι θέλουν να γνωρίζουν οι επισκέπτες σας. Τι είναι αυτό που θα τους δώσει την αυτοπεποίθηση για να κάνουν κράτηση; Τι θα τους κάνει να νιώσουν ασφαλείς μόλις φτάσουν στο κατάλυμα σας; Ενημερώστε τις πληροφορίες σας σε όλα τα κανάλια διανομής για να συμπεριλάβετε επιπλέον λεπτομέρειες σχετικά με την πολιτική ακύρωσης, τον καθαρισμό, τα μέτρα κοινωνικής απόστασης στην ιδιοκτησία σας. Ελέγξτε κάθε στάδιο της κράτησης για να βεβαιωθείτε ότι παρέχονται οι σωστές πληροφορίες την κατάλληλη στιγμή. Επανεξετάστε τη στρατηγική των email σας, όπως αυτή του μάρκετινγκ, των email που αναφέρουν τις συναλλαγές, των μηνυμάτων πριν την διανομή και ούτω καθεξής. Εξατομικεύστε όπου είναι δυνατό.

Αν και αυτά τα πέντε σημεία μπορεί να ακούγονται υπερβολικά απλά για μια τέτοια πρωτόγνωρη και περίπλοκη κατάσταση, μου έχουν χρησιμεύσει ως βάση στις εμπορικές στρατηγικές, στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων και στα σχέδια δράσης που οδηγούν σε κοινούς στόχους και ετοιμότητα όλης της ομάδας. Ελπίζω να σας χρησιμεύσουν ως υπενθύμιση όταν αντιμετωπίζετε δυσκολίες, μερικές φορές το απλό είναι καλύτερο. Κι ενώ σχεδιάζετε τη νέα τάξη πραγμάτων, η προσεκτική στρατηγική και η ανοιχτή επικοινωνία μπορούν να σας βοηθήσουν να βγείτε πιο δυνατοί από πριν.