5 τρόποι για να μετατρέψετε τους επισκέπτες σας σε θερμούς υποστηρικτές σας στα social media

Main Image

Όπως είναι γνωστό στον χώρο του Marketing, η καλύτερη προώθηση που μπορεί να γίνει για κάποιο προϊόν ή υπηρεσία είναι η διαφήμιση από στόμα σε στόμα. Στον χώρο των ξενοδοχείων αυτό γίνεται όταν οι ευχαριστημένοι επισκέπτες σας μιλούν στους φίλους και συγγενείς τους με εγκωμιαστικά σχόλια.  Ας δούμε παρακάτω κάποια στατιστικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν αυτό τον κανόνα:

-          84% των καταναλωτών εμπιστεύονται πλήρως τις συστάσεις  που προέρχονται από φίλους, συγγενείς και συναδέλφους λόγω της αξιοπιστίας τους (στοιχεία Nielsen)

-          72% των χρηστών που διαβάζουν μια θετική κριτική  από κάποιον άλλο χρήστη, αναφέρουν ότι αυξάνεται η εμπιστοσύνη τους προς της επιχείρηση. (Bright Local)

-          43% των χρηστών των social media αναφέρουν ότι έχουν αγοράσει κάποιο προϊόν ή υπηρεσία αφού είδαν κάποια σχετική ανάρτηση από κάποιον φίλο τους στο facebook ή το twitter. (Vision Critical)

-          Οι millennials κατατάσσονται πρώτοι στην λίστα με τα άτομα που επηρεάζουν περισσότερο τις αγοραστικές επιλογές σχετικά με τα ταξίδια, τα ρούχα και τις ηλεκτρονικές συσκευές. (Radius Global)

Όπως είναι εύκολο να διακρίνει κάποιος είναι ιδιαίτερα σημαντικό να κρατήσετε επαφή με τους  πελάτες του ξενοδοχείου σας τόσο κατά την διάρκεια παραμονής τους στο ξενοδοχείο σας αλλά και μετά που θα έχουν φύγει. Καθώς ζούμε στην εποχή που πάνω από το 50% του πληθυσμού είναι συνδεδεμένο διαδικτυακά (το ποσοστό αυτό φτάνει το 75% για την Ευρώπη), αυτή η επαφή θα πρέπει να γίνει διαδικτυακά.

Καθώς αυτό είναι ιδιαίτερα χρονοβόρο και δύσκολο να επιτευχθεί, χρειάζεστε μια σωστή στρατηγική που θα σας βοηθήσει να πετύχετε τον στόχο σας και να αυξήσετε την προώθηση από στόμα σε στόμα που θα γίνει από τους ίδιους τους επισκέπτες σας.

Ας δούμε παρακάτω με ποιους τρόπους μπορείτε να το πετύχετε αυτό:

  1. 1.  Αναπτύξτε την διαδικτυακή σας παρουσία

  2. undefined

 

Προκειμένου να αποκτήσετε ένθερμους υποστηρικτές πρέπει αρχικά να είναι εύκολο να σας βρει κάποιος στο διαδίκτυο αλλά και στα social media. Όμως δεν φτάνει μόνο αυτό. Θα πρέπει το υλικό που έχετε να είναι ελκυστικό και να ανανεώνεται συχνά.

Ειδικότερα στα social media, θα πρέπει να κάνετε συχνά αναρτήσεις (ιδανικά 2-3 φορές κάθε εβδομάδα) συμπεριλαμβάνοντας φωτογραφίες σχετικές με το ξενοδοχείο σας αλλά και τον προορισμό. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην ποιότητα των φωτογραφιών και στα χρώματα τους, άλλωστε μία εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις. Κάντε δοκιμές προκειμένου να δείτε ποιες αναρτήσεις έχουν την μεγαλύτερη απήχηση (σε σχόλια,  likes και αναδημοσιεύσεις) και προσαρμόστε ανάλογα την στρατηγική σας.

  1. 2. Βρείτε τους υποστηρικτές σας και δημιουργήστε σχέσεις μαζί τους

undefined

 

Όπως συμβαίνει συνήθως, οι ακόλουθοί σας στα socialmedia είναι οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές σας. Είναι αυτοί που θέλουν να βλέπουν τις δημοσιεύσεις σας και αυτοί που θα μιλήσουν θετικά για εσάς. Ακόμα όμως και αυτοί που δεν είναι ήδη υποστηρικτές σας μπορεί να γίνουν.

Ένας τρόπος για να βρείτε τα άτομα που ενδιαφέρονται για εσάς είναι η πληρωμένη διαφήμιση μέσω της οποίας μπορείτε να στοχεύσετε σε άτομα χρησιμοποιώντας μια πληθώρα κριτήριών όπως  η ηλικία, η εθνικότητα και τα ενδιαφέροντα.

  1. 3. Κάντε τους να νιώσουν μοναδικοί

undefined

 

 

Συνήθως στους ανθρώπους αρέσει όταν η κίνηση που κάνουν προς κάποια εταιρία αναγνωρίζεται. Για παράδειγμα, εάν κάποιος χρήστης αναρτήσει μια φωτογραφία από τις διακοπές του στο ξενοδοχείο σας, εσείς καλό θα ήταν να κάνετε κάποιο like ή ένα σχόλιο το οποίο θα πρέπει να είναι προσωποποιημένο και να τους ευχαριστεί.

Έτσι θα νιώσουν ξεχωριστοί και θα ενθαρρυνθούν στο να συνεχίσουν να αλληλοεπιδρούν με εσάς και την σελίδα σας. Στην συνέχεια θα μπορούσατε να αξιοποιήσετε όλο αυτό το υλικό είτε με την δημιουργία βίντεο είτε αναρτώντας τα στην σελίδα σας.

  1. 4. Να είστε έτοιμοι για φωτογραφίες

undefined

 

Οι ταξιδιώτες λατρεύουν να βγάζουν φωτογραφίες και ιδιαίτερα με τα κινητά τους τηλέφωνα. Άλλωστε εάν είστε χρήστης του Instagram, σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει την μόδα των selfies. Υπάρχει καλύτερη διαφήμιση από τους χρήστες που βγάζουν φωτογραφίες στο ξενοδοχείο σας και τις βλέπουν οι φίλοι τους;

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι το ξενοδοχείο σας διαθέτει αρκετά ελκυστικούς χώρους για φωτογραφίες. Αυτό μπορείτε να το κάνετε δημιουργώντας χώρους ενδιαφέροντος στους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου σας.

Μια ιδιαίτερη και πρωτότυπη λύση είναι το Instagram Booth, το οποίο έχει εφαρμοστεί με ιδιαίτερη επιτυχία από πολλά ξενοδοχεία της χώρας μας. Επίσης θα μπορούσατε να αναθέσετε στο προσωπικό που είναι υπεύθυνο για την ψυχαγωγία των επισκεπτών να ενσωματώσουν  το Instragram Booth στο πρόγραμμα τους.

  1. 5. Δημιουργήστε μακροχρόνιες σχέσεις

 

undefined

 

 

Όπως ήδη γνωρίζετε η σχέση που έχετε με τους επισκέπτες σας δεν θα πρέπει να σταματάει όταν αυτοί φύγουν από το ξενοδοχείο σας. Αν οι επισκέπτες σας έχουν μια θετική εμπειρία από την διαμονή θέλετε να την μοιραστούν με τους υπόλοιπους χρήστες και όχι μόνο σε ένα μέσο. Κατά το check-out ζητήστε από τους επισκέπτες σας να αφήσουν τα σχόλια τους αναφορικά με την εμπειρία τους στα πιο σημαντικά μέσα όπως είναι το TripAdvisor, το Facebook και η Google.

Φυσικά όλα τα παραπάνω απαιτούν ένα μεγάλο μέρος από τον χρόνο σας, ο οποίος είναι εξαιρετικά πολύτιμος, ιδιαίτερα στις περιόδους που το κατάλυμα σας είναι ανοιχτό. Στην Eyewide έχουμε όλη την εμπειρία και τις στρατηγικές λύσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν όχι μόνο να αυξήσετε την διαδικτυακή σας παρουσία αλλά και να καλλιεργήσετε τις σχέσεις σας με τους δυνητικούς και υπάρχοντες πελάτες. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να σχεδιάσουμε μαζί την στρατηγική σας!