5 Λόγοι για τους οποίους το Ξενοδοχείο σας χρειάζεται Blog!

Main Image

Το Content Marketing έγινε πλέον μια από τις πιο σημαντικές τάσεις στον κόσμο του marketing. Ενώ τα blogs είναι σχετικά οικονομικά για να τα διατηρήσει κανείς, μπορεί να ισοβαθμήσει με την ιστοσελίδα σας σε απόδοση! Ένα επιτυχημένο blog μπορεί να κερδίσει επαναλαμβανόμενους πελάτες, να αποτελέσει κομβικό σημείο για νέους επισκέπτες ή να εμφανίσει το ξενοδοχείο σας σε κάποιον που δεν θα το έβρισκε διαφορετικά.

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα του να έχετε blog στο site του ξενοδοχείου σας. Τα blogs μπορούν να αυξήσουν την κατάταξή σας στο Google, δίνουν μια καλύτερη εικόνα του τι να περιμένει ο πελάτης από το ξενοδοχείο σας, αναδεικνύουν ειδικές προσφορές και πακέτα (αύξηση κρατήσεων) κατευθύνουν τους ανθρώπους στα / από τα social media accounts, βοηθάνε να διατηρήσετε μια δυνατή παρουσία στην αγορά, και κυρίως παίζουν καθοριστικό ρόλο στο να φέρουν νέους πελάτες.

Οπότε, πριν καθίσετε να γράψετε ένα post στο blog σας πρέπει να καταλάβετε ποια είναι τα πλεονεκτήματα του blogging για το ξενοδοχείο σας. Ας δούμε τους 5 σημαντικούς λόγους για blogging:

Τα Blogs μπορούν να φέρουν νέους πελάτες

Μπορεί να σας φανεί απίστευτο, αλλά τα blogs είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να φέρετε νέους πελάτες στο website σας. Ένα blog φέρνει διαφορετικά είδη πελατών, και επίσης ενθαρρύνει τους επισκέπτες να επιστρέψουν για να διαβάσουν νέο περιεχόμενο. Τα blogs επίσης είναι μια καλή ευκαιρία να "τραβήξετε" επισκέπτες που χρησιμοποιούν μηχανές αναζήτησης για πληροφόρηση ή για συγκεκριμένα ξενοδοχεία, άρα καλό είναι να κάνετε το site σας μια έμπιστη πηγή για νέους πελάτες.

Διατηρούν το website σας ενημερωμένο

Εάν ενημερώνετε συχνά το blog σας με νέο περιεχόμενο, τότε το site σας σίγουρα θα αποκτήσει ανοδική πορεία στην κατάταξη του Google! Οι μηχανές αναζήτησης συνήθως ψάχνουν για φρέσκο και ενδιαφέρον περιεχόμενο και εάν σταματήσετε να δημοσιεύετε τότε το site σας θα γίνει στάσιμη και η κατάταξή σας αυτομάτως θα μειωθεί. Άρα, τα blogs λειτουργούν ως ένας μηχανισμός διάσωσης, και κρατάει το site σας ενημερωμένο και πλούσιο σε περιεχόμενο.

Βοηθάνε να δημιουργήσετε ταυτότητα

Τα blogs είναι ο πιο εύκολος τρόπος να δημιουργήσετε μια δυνατή ταυτότητα στην τουριστική βιομηχανία. Εάν δεν ποστάρετε καμιά πληροφορία, τότε είναι σα να μην υπάρχετε στην αγορά. Γι' αυτό το λόγο, χρησιμοποιείστε το blog σας για το δικό σας σίγουρο συμφέρον. Μοιραστείτε όλη τη σχετική πληροφορία του ξενοδοχείου και δημιουργήστε μια δυνατή ταυτότητα του brand σας στην αγορά.

Βοηθάνε να δημιουργήσετε σχέσεις

Οι περισσότεροι επισκέπτες προτιμούν να θέτουν τις ερωτήσεις τους μέσω ενός σχολίου σε κάποιο από τα blog posts, παρά να καλέσουν στο ξενοδοχείο ή στείλουν email. Έτσι μπορείτε να χτίσετε σχέσεις με τους επισκέπτες σας μέσω του blog απαντώντας στις ερωτήσεις τους. Άλλο ένα προτέρημα είναι ότι εάν απαντήσετε μια δημοφιλή ερώτηση, τότε θα είναι εύκολο και για άλλους χρήστες να βρουν την απάντηση, ειδικά όταν ψάχνουν στις μηχανές αναζήτησης. Στην ουσία απαντάτε όχι μόνο σε έναν, αλλά σε πολλούς!

Προβάλουν τα highlights τους ξενοδοχείου σας

Εάν θέλετε να αναδείξετε μια ιδιαίτερη στιγμή ή να προωθήσετε μια νέα προσφορά, ίσως να μην έχετε έναν ιδανικό χώρο για να προβάλετε άμεσα στην πληροφορία. Τα blogs είναι ο καλύτερος τρόπος για να επικοινωνήσετε με τους επισκέπτες σας λέγοντάς τους για τις νέες προσφορές σας και υπηρεσίες. Επίσης, οι μηχανές αναζήτησης θα τις καταχωρήσουν μέσα στη λίστα με τα αποτελέσματα για τους ανθρώπους που ψάχνουν μια ανάλογη πληροφορία. Τα blogs είναι μια υπέροχη πλατφόρμα για να αποθηκεύσετε όλη την πληροφορία που θέλετε να μοιραστείτε.

Παραπάνω είδαμε μόνο 5 από τα πλεονεκτήματα του να διατηρείς ένα blog. Το blogging μπορεί να προσφέρει πολλά στο ξενοδοχείο σας. Το πιο σημαντικό είναι ότι τα blogs βοηθούν να δώσετε μια πιο ανθρώπινη διάσταση στο ξενοδοχείο σας. Στον τουριστικό χώρο είναι εξαιρετικά σημαντικό για τους αναγνώστες να νιώσουν άνετα μαζί σας, και ότι μπορούν να επικοινωνήσουν μ' εσάς.

πηγή: hotelogix.com