Προωθείστε το ξενοδοχείο σας σαν ένα trailer ταινίας!

Main Image

Το trailer μιας χολιγουντιανής ταινίας παρέχει μια εξαιρετικά χρήσιμη και αποτελεσματική μέθοδο στο marketing. Πρέπει να διασκεδάσει, πληροφορήσει και να καλέσει το κοινό να συμμετέχει, ενθαρρύνοντάς το να βγει και να αγοράσει εισιτήρια. Επιπλέον χρησιμοποιεί μια κλίμακα από δυνατά εργαλεία marketing για να πετύχει το σκοπό του.

Αλλά η μαγική φόρμουλα του Hollywood δεν είναι μυστικό. Για την ακρίβεια, ως ξενοδόχος μπορείτε να αναπαράγετε μέρος των στοιχείων ενός trailer για να προσελκύσετε νέους πελάτες. Εδώ θα δείτε 6 απαραίτητες τακτικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σήμερα για αλλάξετε δυναμικά το δικό σας hotel marketing.

1. Ξεκινήστε με ένα "χτύπημα"

Ένα κινηματογραφικό trailer κρατάει περίπου 2,5 λεπτά. Άρα δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για περιττά στοιχεία. Πρέπει να κερδίσει αμέσως την προσοχή του κοινού, διαφορετικά θα βγει για ποπκόρν και για να ελέγξει τα status updates του στα social.

Η σημασία του να κερδηθεί αμέσως η προσοχή, είναι εξίσου σημαντική και στο hotel marketing.

Όποιον τρόπο επικοινωνίας κι αν χρησιμοποιείτε -αρχική σελίδα του site σας, newsletters, άρθρα στο blog, καμπάνιες email marketing- ισχύει ο ίδιος κανόνας. Αμέσως δώστε έναν λόγο στους ανθρώπους να μείνουν μαζί σας.

Πως μπορεί αυτό το "χτύπημα" να εφαρμοστεί σωστά στο hotel marketing;

Λοιπόν... έαν μιλάμε για την αρχική σελίδα του website σας, φροντίστε να έχετε έναν δυνατό τίτλο που να επιδρά ώς ένα άμεσο αγκίστρι. Στη συνέχεια ενθαρρύνετε τους χρήστες να συνεχίσουν να διαβάζουν το περιεχόμενό σας, δίνοντάς τους αποτελεσματική πληροφορία που τους οδηγεί πιο μέσα στο site.

Εάν πρόκειται για email, γράφοντας ένα υπέροχο τίτλο θα βοηθήσει να ανοιχτεί το email. Εάν είναι ένα blog post, ο τίτλο και το κείμενο περιγραφής πρέπει να είναι ζωηρό και οικείο ώστε οι άνθρωποι να αποκτήσουν ενδιαφέρον και να το διαβάσουν.

2. Μάθετε το κοινό σας

Το Hollywood δεν παίζει τυχαία. Τα trailer έχουν παραχθεί μεθοδικά για να εντοπίζουν το ευαίσθητο σημείο του target group. Η ταχύτητα στο editing, η επιλογή στις σκηνές και ο ήχος, όλα έχουν επιλεχθεί με σχολαστική φροντίδα.

Ως ιδιοκτήτης ξενοδοχείου, είναι εξίσου απαραίτητο να γνωρίζετε το κοινό σας. Προσδιορίζοντας το target σας και προσαρμόζοντας τις υπηρεσίες σας στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του, θα νιώσει αμέσως ότι καταλαβαίνετε τον κόσμο του.

Από τι στιγμή που το προφίλ των πελατών σας είναι ξεκάθαρο, θα θελήσετε να δημιουργήσετε ένα brand που χρησιμοποιεί τη γλώσσα που χρησιμοποιούν, που εστιάζει στα χαρακτηριστικά που τους ενδιαφέρει.

Και δεν υπάρχει λόγος να προσπαθήσετε και να σκεφτείτε πολύ ποια είναι αυτά τα χαρακτηριστικά.

Φόρμες με στοιχεία, email, social media και τα σχόλια στο TripAdvisor είναι τέλειες πηγές για να ανασύρετε πληροφορίες. Στη συνέχεια μπορείτε να τις ενσωματώσετε στις marketing σας και να βεβαιωθείτε ότι προσφέρετε κάτι πραγματικά πολύτιμο στους επισκέπτες που ξέρετε ότι κάνουν κράτηση.

3. Πείτε μια ιστορία

Τα κινηματογραφικά trailer λένε μια ιστορία. Ακόμη κι αν είναι κοινότυπη, η δουλειά τους είναι να πουν "γεια, εδώ υπάρχει μια ιστορία ζωής που δεν έχει ξαναδεί". Ουσιαστικά προσφέρουν θέαμα που πείθει ότι η ταινία αξίζει.


Και το ξενοδοχείο σας έχει τη δική του ιστορία να πει. Για να εντοπίσετε ποια είναι η ιστορία αυτή, πρέπει να εμβαθύνετε στο σημείο που σας κάνει ξεχωριστούς. Τι κάνει το ξενοδοχείο σας διαφορετικό από τον ανταγωνισμό; Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι απαραίτητη για να δημιουργήσετε την ιστορία σας, ή με πιο τεχνικούς όρους, το value proposition σας.


Το πως μπορείτε να παράξετε την ιστορία σας είναι ένα θέμα από μόνο του, αλλά στην ουσία έχει να κάνει με τις μοναδικές και ελκυστικές ιδιότητες του ξενοδοχείου σας, έχοντας παράλληλα στο μυαλό σας τις ανάγκες και τις επιθυμίες του target group σας.

Κυρίως έχει τα συστατικά μιας υπέροχης ιστορίας, χτίζοντας ίντριγκες και μια υπόσχεση για κάτι αξιόλογο που αξίζει να το επιλέξει κανείς.


Για να δείτε αυτή την ιδέα στην πράξη, παρακάτω σας δίνουμε ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πως το boutique ξενοδοχείο Jamaica Inn λέει την ιστορία του μέσω του site του. Συνειδητοποίησαν ότι τα πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά ήταν τα δωμάτια με θέα στον ωκεανό και το φιλικό περιβάλλον χωρίς περισπασμούς.


Άρα, σε αυτά εστιάζουν.

undefined

Η αρχική σελίδα τους παραγματικά πουλάει την ομορφιά της υπέροχης θέας στον ωκεανό με μια σειρά από σαγηνευτικές φωτογραφίες.

undefined

Τα έντονα γράμματα και το εστιασμένο, περιγραφικό κείμενο φέρνει προς τα έξω την αίσθηση της ιδιωτικότητας, της απόδρασης και της έλλειψης απόσπασης προσοχής που οι επισκέπτες μπορούν να περιμένουν από τη διαμονή τους εκεί.


Είναι λιτό, απλό και απίστευτα φιλόξενο. Και αυτό το μήνυμα μπορούν να το δουν όλοι που συμπεριλαμβάνονται στο marketing plan του Jamaica Inn όπως newsletters, email προς πελάτες και social media.


Σκεφθείτε για την ξεχωριστή ιστορία που θέλετε να πείτε και κάντε τη καρδιά και ψυχή του μηνύματός σας.

4. Ενεργοποιήστε τις αισθήσεις

Το βασικό soundtrack, ο βομβαρδισμός από εικόνες, η ανατριχιαστική αφήγηση. Τα σπουδαία movie trailers χρησιμοποιούν οποιαδήποτε τέχνασμα για να διεγείρουν τις αισθήσεις μας.
Με τον ίδιο τρόπο, προσπαθήσετε να βοηθήσετε τους ανθρώπους να φανταστούν πως είναι να ζήσουν την εμπειρία που πουλάτε.


Χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό πλούσιων συναισθημάτων και ελκυστικών εικόνων, μπορείτε να διεγείρετε τις αισθήσεις των πελατών σας, χαρίζοντάς τους προσομοίωση σε ένα νοητό ταξίδι. Αλλά για να το πετύχετε αυτό, θα θελήσετε να καλέσετε κόσμο σε αυτό το ταξίδι.


Άρα, εάν έχετε συγκεκριμένες εγκαταστάσεις που θέλετε να προωθήσετε, συσχετίστε τα με το πως μπορεί ένας επισκέπτης να ωφεληθεί από αυτές. Προσπαθήστε να τις τοποθετήσετε στην καρδιά της σκηνής.


Αν τα απίστευτα άνετα κρεβάτια του ξενοδοχείου σας είναι άξια λόγου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παρακάτω τακτική: "Αφήστε το κεφάλι σας να βουλιάξει μέσα στο πουπουλένιο μαξιλάρι μας από Αιγυπτιακό βαμβάκι, και ευχαριστηθείτε τον πιο χαλαρωτικό ύπνο που έχετε ποτέ φανταστεί".


Φυσικά δεν θέλετε να το παρακάνετε... Αλλά αν χρησιμοποιήσετε τον παραπάνω τρόπο σωστά, το "ζωντανό" κείμενο για το ξενοδοχείο σας μπορεί να αυξήσει την συναισθηματική ανταπόκριση. Και όπως σε ένα υπέροχο φιλμ, θα περιγράψει μια ιστορία που το κοινό μπορεί να συσχετιστεί μαζί της.

5. Οι κριτικές που θα αποσπάσετε

Οι υπεύθυνοι για τα κινηματογραφικά trailer ενημερώνουν πολύ γρήγορα για το αν έχουν πάρει θετικές κριτικές ή όχι. Αναφέρουν λοιπόν: "δεν είμαστε μόνο εμείς που πιστεύουμε ότι αυτή η ταινία είναι υπέροχη, δείτε ποιοι άλλοι την αγάπησαν!".

Για το ξενοδοχείο σας, τα reviews των πελατών σας για την ποιότητα των υπηρεσιών είναι ισοδύναμο με μια υποψηφιότητα Όσκαρ ή μια κριτική 5 αστέρων από σημαντικό κριτικό κινηματογράφου. Δρουν ως απόδειξη που προσθέτει αξιοπιστία και εμπιστοσύνη σε αυτά που λέτε στους επισκέπτες σας.

Εάν έχετε κάποια σημαντικά reviews ή βραβεία, σιγουρευτείτε ότι φιγουράρουν στο website σας.

Ερωτηματολόγια για τους πελάτες σας, φόρμες με feedback και αναρτήσεις επισκεπτών στα social media παρέχουν περιεχόμενο για υπέροχα reviews.

Και δεν είναι κακό να αναφέρετε οποιαδήποτε ανταμοιβή ή αναγνώριση έχετε λάβει με email ή σαν σχόλιο στο blog. Απλά προσπαθήστε να εστιάσετε στον πελάτη, λέγοντάς του ότι οποιαδήποτε αναγνώριση των υπηρεσιών σας μεταφράζεται ως πλεονέκτημα προς αυτούς.

6. Κρατήστε στο απλό

Η ομορφιά ενός film trailer είναι η ικανότητά του να συνοψίζει δύο ώρες περιεχομένου, μέσα σε δύο μόλις λεπτά. Έτσι, ενώ πρέπει αναμφίβολα να διασκεδάσει τους θεατές, η πιο σημαντική δουλειά του είναι να να βεβαιώσει ότι όλοι θα καταλάβουν το θέμα της ταινίας.

Αυτό είναι ένα εξαιρετικό μάθημα για τα ξενοδοχεία. Γιατί ενώ σίγουρα θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια εντυπωσιακή εικόνα, δεν θα έπρεπε να το κάνετε σε βάρος της σαφήνειας.

Για παράδειγμα, το να επαναλαμβάνετε πληροφορία σε μεγάλο βαθμό μέσα στο site ή να καταχωρείτε οτιδήποτε είναι καλό στις υπηρεσίες που προσφέρετε, μπορεί να αποτύχει εάν χρειαστεί πολλή προσπάθεια για να διαβαστεί.

Το κλειδί για να το καταφέρετε; Ισορροπήστε την επιθυμία με την πληροφορία.

Δημιουργήστε το αναγκαίο περιεχόμενο και αποφύγετε να αναφέρετε άσχετα σημεία που ίσως κάνουν το κοινό σας να χάσει το ενδιαφέρον του.

Όταν έχετε τη σωστή ισορροπία, οι πελάτες σας είναι πιθανότερο να συσχετιστούν με το περιεχόμενό σας από την αρχή έως το τέλος.