Αξιοποιήστε το Google my Business με τον καλύτερο τρόπο κατά την κρίση του κορονοϊού

Main Image

Η κρίση που οφείλεται στην πανδημία του κορονοϊού εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο και προκάλεσε εικόνες που μόνο οι πιο ριζοσπαστικοί θεωρητικοί των επιχειρήσεων του εμπορίου θα μπορούσαν να φανταστούν: άδειες λεωφόρους, αδύνατη πρόσβαση σε εμπορικά κέντρα, οι υπηρεσίες των εστιατορίων μειώθηκαν προσφέροντας μόνο takeaways και ολόκληρα ξενοδοχεία βρίσκονται στη διάθεση του εθνικού συστήματος υγείας. Χιλιάδες καταστήματα αναγκάστηκαν να κλείσουν, γεγονός που άλλαξε δραματικά την προσέγγιση των στρατηγικών του ψηφιακού μάρκετινγκ (digital marketing strategies). Για να αποτυπώσετε καλύτερα την τρέχουσα κατάσταση, ένα από τα κανάλια που πρέπει να προσαρμόσετε επειγόντως είναι το Google My Business (GMB).

Πώς θα προσαρμόσετε το προφίλ της επιχείρησή σας στο Google My Business

Οι αλλαγές που πραγματοποιούνται σε οποιοδήποτε Google My Business θα εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης και στους χάρτες της Google:

Αλλάξτε τις ώρες λειτουργίας ή επιλέξτε «προσωρινά κλειστή»

Μπορεί να προκύψουν δύο πιθανές περιπτώσεις, ανάλογα με τους κυβερνητικούς περιορισμούς:

Οι επιχειρήσεις που πρέπει να κλείσουν για μια απροσδιόριστη χρονική περίοδο: από το GMB profile είναι δυνατή η επισήμανση της ετικέτας «προσωρινά κλειστή». Αντιθέτως, δεν συνίσταται να επισημάνετε μια επιχείρηση ως οριστικά κλειστή, εκτός εάν αυτό θα συμβεί μετά τη λήξη της περιόδου της καραντίνας. Εάν το κάνετε, θα υπάρχουν περιορισμοί στις επιλογές όταν θα χρησιμοποιήσετε το κέντρο βοήθειας της Google και άλλων λειτουργιών του GMB.

Οι επιχειρήσεις που μπορεί να λειτουργούν συγκεκριμένες ώρες: είναι εύκολη η προσθήκη των ενημερωμένων ωρών τροποποιώντας τις τρέχουσες ώρες, το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να μεταβείτε στο μενού και να αποκτήσετε πρόσβαση στον πίνακα πληροφοριών για κάθε τοποθεσία. Μεταβείτε στο σύνδεσμο για περισσότερες πληροφορίες εδώ https://bit.ly/2zJEqvi

Κοινοποιήστε δημοσιεύσεις και πληροφορίες στην περιγραφή του GMB

Στο πεδίο της περιγραφής, μπορείτε να προσθέσετε πληροφορίες σχετικά με τη συνολική φήμη της επιχείρησης, όπως ποια μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται για να λειτουργήσουν υπό αυτές τις συνθήκες, εάν υπάρχουν διαθέσιμες ειδικές υπηρεσίες ή εάν θα υπάρξουν καθυστερήσεις στις παραδόσεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις, θα ήταν χρήσιμο να επισημάνουμε ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο θα λειτουργεί κανονικά σε όλη τη διάρκεια αυτής της κατάστασης. Ακολουθούν οι οδηγίες σχετικά με τον τρόπο αλλαγής της περιγραφής στο Google My Business.

Προχωρώντας σε νέο θέμα, οι δημοσιεύσεις του GMB είναι ως επί το πλείστον χρήσιμες για την άμεση μεταφορά των πληροφοριών σχετικά με τις ενημερώσεις, αν και γενικά αυτό το πεδίο προσανατολίζεται κυρίως στο να επικοινωνεί τις προσφορές ή συγκεκριμένες ενέργειες, αυτή η σελίδα του GMB μπορεί να σας βοηθήσει να προσθέσετε τις δημοσιεύσεις σας.

«ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα του Google My Business είναι η επιλογή παροχής πληροφοριών σχετικά με το τι συμβαίνει σε πραγματικό χρόνο, μια βασική λειτουργία που χρησιμοποιείται σε εξαιρετικές περιπτώσεις όπως τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του ιού SARS-CoV-2. Χωρίς καμία αμφιβολία, δείχνοντας τι συμβαίνει καθημερινά στις επιχειρήσεις φέρνετε πιο κοντά τους τοπικούς πελάτες και αυτό αποτελεί σημαντική προτεραιότητά σας»

Πως οι αλλαγές στο GMB μπορούν να επηρεάσουν τις διαφημίσεις της Google (Google Ads)

 

Υπάρχουν δύο κύριες περιπτώσεις:

Όταν όλα τα καταστήματα που ανήκουν στο brand είναι κλειστά, το Google Ads θα σταματήσει αμέσως να εμφανίζει επεκτάσεις τοποθεσίας στις διαφημίσεις σε ολόκληρο τον λογαριασμό.

Όταν ορισμένα καταστήματα παραμένουν ανοιχτά και άλλα είναι κλειστά: όταν πρόκειται για τις επεκτάσεις τοποθεσίας που χρησιμοποιούνται από το GMB, θα είναι απαραίτητο να επισημάνετε τα καταστήματα που παραμένουν ανοιχτά και στη συνέχεια να εφαρμόσετε ένα φίλτρο του GMB. Για τις συνδεδεμένες επεκτάσεις τοποθεσίας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ομάδες τοποθεσιών για να επιλέξετε τους χώρους που είναι ανοιχτοί.

Επιπτώσεις στα δεδομένα των «Store Visits»

 

Τα δεδομένα για τους Store Visits δεν θα εμφανίζουν πληροφορίες όταν τα προφίλ του GMB δείχνει ότι μια επιχείρηση έχει κλείσει. Ωστόσο, όταν χρησιμοποιείτε συμπεράσματα και τεχνικές μοντέλων δεδομένων για να διασφαλίσετε το απόρρητο των χρηστών, το Analytics ή το Google Ads ενδέχεται να εμφανίζουν δεδομένα επισκέψεων (visit data) παρ’ όλο που το κατάστημα είναι κλειστό.

Το Google My Business σε συγκεκριμένους κλάδους

Χωρίς αμφισβήτηση, μερικοί κλάδοι έχουν επηρεαστεί πραγματικά από την επίδραση του COVID-19: 

Εστιατόρια: Παρ΄ όλο που τα εστιατόρια παραμένουν κλειστά για το ευρύ κοινό, αξίζει να επισημανθεί στην περιγραφή της λίστας εάν υπάρχουν διαθέσιμες υπηρεσίες παράδοσης (delivery), καθώς και να δηλωθεί με ποιες εταιρίες παράδοσης συνεργάζονται. Εάν υπάρχουν ειδικές προσφορές, αξίζει να αναφερθούν σε δημοσιεύσεις.

Ξενοδοχεία: εάν έχουν επηρεαστεί κάποια ξενοδοχεία από τους περιορισμούς, είναι απαραίτητο να επισημανθεί «προσωρινά κλειστό». Στην περίπτωση που υπάρχουν πολιτικές ακύρωσης χωρίς χρέωση, αυτό συνίσταται να επισημανθεί με μια δημοσίευση.

Κέντρα υγειονομικής περίθαλψης: η Google έχει μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα για να βοηθήσει τους παρόχους υγείας να βελτιστοποιήσουν το GMB τους.

Supermarkets, βενζινάδικα και άλλες επιχειρήσεις που παρέχουν είδη πρώτης ανάγκης: ίσως θα πρέπει να προσαρμόσουν τις πληροφορίες σχετικά με τις ώρες λειτουργίες της επιχείρησης. Ειδικά στην περίπτωση των τροφίμων, θα ήταν σημαντικό να αναφερθεί στην περιγραφή εάν διαχειρίζονται παραγγελίες στο διαδίκτυο, καθώς και να δηλώσουν με ποιες υπηρεσίες παράδοσης συνεργάζονται, εάν υπάρχουν.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη εφαρμόζεται στο Google My Business

Οι λειτουργίες του Google My Business στοχεύουν στη διασφάλιση της ποιότητας και της αξιοπιστίας των πληροφοριών που παρατηρούνται σε όλα τα τοπικά ερωτήματα με την «Αναζήτηση» και τους «Χάρτες». Στην πραγματικότητα για να ενισχύσει αυτές τις αλλαγές η Google ανέθεσε στη Duplex, τον αλγόριθμο της τεχνητής νοημοσύνης της, για να παρακολουθεί εταιρίες σε όλο τον κόσμο και να επιβεβαιώνει το συντομότερο δυνατό τις νέες ώρες λειτουργίας τους ή τυχόν αλλαγές στην επιχείρησή τους.

Σύμφωνα με αυτά που έχουν ειπωθεί, δημοσίευσαν μια προειδοποίηση από την ίδια τη μηχανή αναζήτησης λέγοντας ότι η έγκριση ρυθμίσεων ενδέχεται να καθυστερήσει, καθώς το προσωπικό τους είναι μειωμένο λόγω της κατάστασης και δίνοντας προτεραιότητα στις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης.


Πηγή: www.labelium.com